Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Ο πολιτισμός για τον οποίο νιώθαμε τόσο υπερήφανοι καταρρέει κάτω από το βάρος του συνωστισμού των μεγάλων μεταναστευτικών ομάδων.
Στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στην κοντινή ακτίνα της, σημείο Λαδοχώρι, μεγάλος αριθμός μεταναστών δημιούργησε εντάσεις με κίνδυνο τραυματισμούς Ελλήνων πολιτών.
Η Χρυσή Αυγή Θεσπρωτίας μετά το συμβάν θεώρησε ορθό την συγκέντρωση των συμπολιτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και άλλων τα οποία δεν ακούγονται. Όμως λόγω της φοβίας στοχοποίησης Ελλήνων συμπολιτών, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναβάλλεται.
Το μέλλον εξαρτάται από τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Κανένας δεν τολμά να έρθει αντιμέτωπος με την μοναδική πραγματικότητα που έχει την δύναμη να μας καταστήσει κύριους του πεπρωμένου μας. Είμαστε ελεύθεροι από μια μονάχα άποψη: ελεύθεροι στην αυτοκριτική μας, που μπορεί να μας βοηθήσει να κουμαντάρουμε την ζωή μας.
Επιτρέπουμε στους ‘’ισχυρούς’’ να απαιτούν τη δύναμη εν ονόματι των Ελλήνων ανθρωπάκων…. Όμως εμείς παραμένουμε βουβοί… ενισχύουμε τους ισχυρούς με περισσότερη δύναμη… Επιλέγουμε εκπροσώπους ανθρώπους αδύναμους και κακοήθεις…. Τελικά διαπιστώνουμε πολύ αργά πως πιαστήκαμε κορόιδα…
Ρίξτε μια ματιά στον εαυτό σας, πως είναι πραγματικά… Ακούστε αυτό που κανένας από τους ηγέτες και τους αντιπροσώπους δεν πρόκειται να μας πει: ‘’Είστε ανθρωπάκια, μικρά και κοινά’’. Συλλογιστείτε την διπλή έννοια που έχουν τούτες οι λέξεις. Μην το βάζετε στα πόδια, βρείτε το κουράγιο να αντικρίσετε τους εαυτούς σας. Εκείνοι κρύβουν την ποταπότητα και την ανεπάρκειά τους πίσω από αυταπάτες δύναμης και μεγαλείου.
Ισχυριζόμαστε πως αγωνιζόμαστε για την αλήθεια. Όταν η αλήθεια μας αφορά γίνεται επικίνδυνη. Η ελευθερία του να είμαστε σκλάβοι του καθενός στην ίδια την πατρίδα μας, δεν είναι ευκολονόητη ιδέα. Δίχως επαναστατικά κίνητρα και υψηλά ιδανικά περί ελευθερίας του τόπου μας από την ‘’μεταναστευτική σκλαβιά’’ , δεν μπορούμε να διαπράξουμε τέτοιους πολιτικούς φόνους.
Αν θέλουμε να πετύχουμε πρακτικά αποτελέσματα είμαστε υποχρεωμένοι να μαζευτούμε ένα σωρό άνθρωποι για να διασφαλίσουμε την ελευθερία μας, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να ξεφύγουμε από τον ‘’κοινωνικό βούρκο’’ όπου μας έχουν βουλιάξει. Μας λένε απερίφραστα ότι οι ζωές μας, τα παιδιά μας, και η οικογένειές μας δεν αξίζουν πεντάρα. Δεν υπόσχονται ατομική ελευθερία ή εθνική ελευθερία. Δεν λένε λέξη περί αυτοσεβασμού. Σου λένε μονάχα να σέβεσαι το κράτος..
Έχουμε την ελπίδα ότι η Ελληνική ανθρώπινη αλληλεγγύη με τον καιρό θα ικανοποιηθεί. Το βιώσαμε έντονα σε όλες τις εποχές ‘’σκλαβιάς’’ και χωρίς καθόλου να διστάσουν οι πρόγονοί μας για το καλό της ανθρωπότητας. Ωστόσο είμαστε ακόμη βυθισμένοι στον ατομικισμό και τον εγωισμό. Με γρήγορο ρυθμό και όχι διαφορετικά, να γίνει ευρύτερο το αίσθημα του άμεσου συλλογικού συμφέροντος της κοινότητας των Ελλήνων. Αποκλειστικά και μόνο γιατί η ωφέλεια αυτή που θα προκύψει από αυτή την πράξη θα μας προσφέρει και προσωπικό όφελος… να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας.
Ζητάμε την συγχώρεση των συμπολιτών μας για την ακύρωση της εκτέλεσης διαμαρτυρίας αλλά νιώθουμε την καταπιεστική επενέργεια κάποιων νόμων απέναντι στους ίδιους τους Έλληνες- συμπολίτες μας…


Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου