Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Από το Δεκέμβριο η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών θα μισθοδοτούνται από το Δεκέμβριο οι 768.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, ενώ στην ίδια Αρχή θα παρέχονται αναλυτικά στοιχεία από τους φορείς για τις κάθε είδους πρόσθετες αμοιβές, όπως οι υπερωρίες, οι δαπάνες μετακίνησης και οι αμοιβές των συμβασιούχων έργου. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, οι μισθοί θα καταβάλλονται αποκλειστικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών και οι περίπου 150.000 υπάλληλοι που μισθοδοτούνται σήμερα με άλλο τρόπο καλούνται να ανοίξουν λογαριασμούς γιατί διαφορετικά δε θα μπορούν να πληρωθούν.
Παύση πληρωμής προβλέπεται για όσους υπαλλήλους δεν απογράφηκαν, όπως και για όσους τα στοιχεία που δήλωσαν στην απογραφή, κυρίως για τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ δεν ταυτίζονται με τα στοιχεία της ενιαίας αρχής πληρωμών. Οι υπάλληλοι αυτοί θα κληθούν να κάνουν διορθώσεις και οι μισθοί θα τους καταβληθούν στη συνέχεια και αναδρομικά.
Για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου τέλος, η μισθοδοσία τους θα καταβληθεί από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέχρι τον Απρίλιο του 2011.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου