Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

BELLA VRAKA - ΣΥΒΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ



Είναι ο κράχτης όλων των διαφημιστικών μας στοιχείων, για την τουριστική ανάπτυξη.
Είναι το «φιλέτο» τουριστικού προορισμού σ’ ολόκληρη τη Θεσπρωτία.
Είναι η Ναυαρχίδα του τουριστικού μας «στόλου» για την ανάδειξη και εκμετάλλευση των ακτών του Ιονίου.


Ορθά τη διαφημίζουμε.
Ορθότατα την προβάλουμε.
Σοφότατα σ’ αυτήν στηριζόμαστε.
Όμως, μάλλον, δεν είμαστε άξιοι, ικανοί και κατάλληλοι να την εκμεταλλευτούμε.
Γιατί σαν λαός, σαν Περιφέρεια, σαν Νομός (κι ας μας κατήργησαν ) σαν Δήμος, σαν Κοινωνία, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύουμε πόσο ανεύθυνοι είμαστε.


Γιατί όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουμε, τα επιδιώκουμε, τα διεκδικούμε και για όλα αυτά παριστάνουμε τους ευτυχείς, τους υπερήφανους, τους ικανούς.
Την ίδια όμως στιγμή, αδιαφορούμε ή δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε, να σκεφθούμε και να αναλογιστούμε, πόσο εύκολα την καταδικάζουμε, μόνο και μόνο, γιατί αγνοούμε το πιο βασικό στοιχείο του τουριστικού προορισμού και κατ’ επέκταση της τουριστικής αξιοποίησης.


Αλήθεια, πόσοι από τους τοπικούς μας Άρχοντες έχουν επισκεφθεί, έχουν απολαύσει και έχουν προσφύγει στην ψυχική θαλπωρή της χρυσής μας ακτής που ακούει στο όνομα BELLA VRAKA;
Μάλλον, όλοι, αν λάβουμε υπόψη ότι έχουν αποκτήσει και δικαιώματα ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ.


Κι όμως, ουδείς απ’ όλους αυτούς καταδέχθηκε να ρίξει έστω και μια ματιά στα … στιβαγμένα, στην κυριολεξία, αυτοκίνητα, στον ιδρώτα που χύνουν οι τουρίστες, για να βρουν μια θέση στάθμευσης.
Αν έστω και ένας είχε καταδεχθεί κάτι τέτοιο, θα έκανε τις διαπιστώσεις του και θα μεριμνούσε να εξασφαλίσει, έστω και με ενοικίαση παρακείμενων αγρών ή οικοπέδων, για την ικανοποίηση των αναγκών στάθμευσης.


Τώρα, που έστω και έμμεσα πήραν αυτήν την πληροφορία – ανάγκη, είμαι περίεργος, αν και κατά πόσο και πως, θα …αντιδράσουν.



1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/11/2012

    ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.. ΟΜΩΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ... ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΟΥ ΣΤΟ facebook ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ... https://www.facebook.com/#!/vafiadis.anastasios

    ΑπάντησηΔιαγραφή