Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Yπογράφτηκε από τον Πιτούλη η σύμβαση για τη μελέτη «Αποχέτευσης – Βιολογικού καθαρισμός Πλαταριάς – Συβότων»

Ένα σημαντικό και ουσιαστικό βήμα για την προστασία του Περιβάλλοντος, την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και την τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης της Θεσπρωτίας, αποτελεί η υπογραφή από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη της σύμβασης για τη μελέτη «Αποχέτευσης – Βιολογικού Καθαρισμό Πλαταριάς – Συβότων», στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Θεσπρωτίας) και του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια, με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γ. Κάτσινου και υπηρεσιακών παραγόντων κατά την οποία επιλύθηκαν και τα τελευταία διαδικαστικά προβλήματα που είχαν ανακύψει. 
Στη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης, αφού εξήρε την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των Περιφέρειας, της Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την προώθηση των διαδικασιών, ζήτησε την συνδρομή όλων, ώστε η μελέτη να εκπονηθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο, με απώτερο σκοπό να επιδιωχθεί η ένταξη του έργου στο ΕΠΠΕΡΡΑΑ. 

Ανάδοχος είναι το μελετητικό σχήμα σύμπραξης: «ΑD.T.- ΩΜΕΓΑ ΑΤΕ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Π. ΜΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ». 
Η μελέτη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 917.208 ευρώ πλέον ΦΠΑ. 

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Πιτούλης δήλωσε τα εξής: 
"Προγραμματική θέση της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας είναι η διαφύλαξη ως «κόρης οφθαλμού» του περιβάλλοντος. Το στόχο αυτό υπηρετεί και η μελέτη, τη σύμβασης της οποίας μόλις υπογράψαμε. Αυτή θα μας βοηθήσει στην κατασκευή του έργου της αποχέτευσης καθώς και του βιολογικού καθαρισμού της Πλαταριάς και των Συβότων, που μαζί με την Πέρδικα αποτελούν το πιο τουριστικό κομμάτι της Θεσπρωτίας. Επίσης μέσα από την υλοποίησή της, ως έργο θα χρηματοδοτηθεί και η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για έργα υποδομής, που προστατεύουν το περιβάλλον, δίνουν περισσότερη αξία στο Τουριστικό μας προϊόν και βελτιώνουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είναι θετικό ότι οι υποδομές στην αποχέτευση στην περιοχή μας, μετά την Παραμυθιά και τους Φιλιάτες, βρίσκονται σε διαδικασίες ολοκλήρωσης, κάτι που θα βοηθήσει τον τόπο μας συνολικά".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου