Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Την λήψη δανείου 1,5 εκ. ευρώ ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας.

Την λήψη δανείου από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας στην χθεσινή συνεδρίαση.
Την πρόταση του Αντιδήμαρχου Οικονομικών υπερψήφισε σύσσωμη η συμπολίτευση καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Βαλάκος.

Ο κ. Τσώλης στην εισήγησή του δήλωσε πως το δάνειο είναι απαραίτητο για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφελών του Δήμου, τονίζοντας παράλληλα ότι οι οφειλές ξεπερνούν κατά πολύ το 1,5 εκ. ευρώ. Αναμένουμε να δούμε ποίους θα πρωτοπληρώσουν και με τι κριτήρια! Χαρακτηριστική είναι η φράση με την οποία έκλεισε την τοποθέτησή του ο κ. Τσώλης λέγοντας "Και ο Θεός βοηθός"
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση κ. Γιόγιακας τόνισε πως θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία, ακόμα και για την πρώτη εισήγηση για λήψη δανείου 3 εκ. ευρώ, εάν η Δημοτική Αρχή είχε εμφανίσει μια λίστα με τα ονόματα και τα ποσά από αυτούς που θα εξοφληθούν.
Ο κ. Γιόγιακας έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας "Η τακτική του Δημάρχου να μην εμφανίζει ποιούς θα πληρώσουν με το δάνειο, δεν μας επιτρέπει να συναινέσουμε στο λάθος και για αυτό καταψηφίζουμε την πρόταση"
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δώρης Δήμας εξέφρασε την πάγια θέση του συνδυασμού στο να μην συζητεί καν την λήψη δανείου την στιγμή που το κράτος δεν είναι εντάξει στις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τους Δήμους.
"Είναι παραλογισμός" ανέφερε χαρακτηριστικά "από τα 1.487.000 που θα έπρεπε να έχει δώσει φέτος το κράτος μέσω του ΣΑΤΑ ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει λάβει μόνο 32.000. Ήδη ο Δήμος δεν μπορεί να εξοφλήσει τα υπάρχοντα δάνεια και θα αναγκαστεί να βάλει φόρους στους Δημότες για να μπορέσει να αντεπεξέλθει".

Η δικαιολογία, που στην δευτερολογία του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ανέφερε, πως δηλαδή δεν εμφανίζει την λίστα με τους οφειλόμενους που θα εξοφληθούν για να μην γίνει εργαλείο στα χέρια της αντιπολίτευσης για να κάνει πολιτικό παιχνίδι, μόνο ως αστεία μπορεί να εκληφθεί, καθώς δεν είναι η αντιπολίτευση αυτή που θα μπορεί να κάνει το πολιτικό παιχνίδι, αφού η συμπολίτευση κρατάει και το μαχαίρι και το πεπόνι.
Τέλος ο Δήμαρχος κατήγγειλε τον κ. Γιόγιακα για υπόγειες μεθοδεύσεις, μία εβδομάδα πριν την συζήτηση για την λήψη του δανείου των 3 εκ. ευρώ, για την μη λήψη του, χωρίς όμως να αναφέρει που στηρίζει αυτές του τις καταγγελίες, ακόμα και όταν έλαβε την αντίδραση του κ. Γιόγιακα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου