Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Στα όρια οικονομικής ασφυξίας ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Σε δεινή οικονομική θέση περιέρχεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη σύναψη δανείου, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Βασικός στόχος ήταν να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές που βαραίνουν το Δήμο και περιπλέκουν περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Τσώλης, όπως και στην Οικονομική Επιτροπή, εισηγήθηκε τη λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκων και Δανείων διάρκειας δέκα ετών, με επιτόκιο 6,02%.

Την πρόταση υπερψήφισε η πλειοψηφία και ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Βαλάκος από την παράταξη του Βασίλη Γιόγιακα, όμως οι ψήφοι αυτές δεν ήταν αρκετές για τη λήψη απόφασης, καθώς απαιτούνταν διευρυμένη πλειοψηφία.

Η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τη νομιμότητα σύναψης δανείου για την εξόφληση χρεών από οφειλές της δημοτικής επιχείρησης και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι τα οικονομικά βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και ο δήμος θα κινδυνεύσει με λουκέτο αν δεν εξασφαλίσει χρήματα.





EpirusPost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου