Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Προκηρύχθηκαν 60 κενές θέσεις προς κάλυψη σε κέντρα υγείας της Ηπείρου! 10 θέσεις στην Θεσπρωτία!!!

Εξήντα κενές θέσεις σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Ηπείρου, καλύπτει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με προκήρυξή του.
Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ως την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου.

Στα Ιωάννινα κενές θέσεις προς κάλυψη υπάρχουν στα εξής Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία: 2 στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 3 στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων, από 1 στα Περιφερειακά Ιατρεία Άνω Ραβενιών, Βήσσανης, Γρεβενιτίου, Δροσοπηγής, Καλουτάς και 2 στο Περιφερειακό Ιατρείο Κερασόβου, εκ των οποίων η 1 για εξυπηρέτηση του Μεθωριακού Φυλακίου Κακαβιάς και από 1 στα Περιφερειακά Ιατρεία Κτισμάτων, Μεγάλου Περιστερίου, Μηλέας, Παρακαλάμου, Πέτρας, Πυρσόγιαννης, Πωγωνιανής, Ραφταναίων και Ρωμανού.

Στην Πρέβεζα κενές θέσεις προς κάλυψη υπάρχουν στα εξής Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία: 2 στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας και από 1 θέση στα Περιφερειακά Ιατρεία Άσσου, Βρυσούλας, Γοργόμυλου, Κρανέας, Μυρσίνης και Ριζών.

Στην Άρτα κενές θέσεις προς κάλυψη υπάρχουν στα εξής Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία: 3 στο Κέντρο Υγείας Αγνάντων και από 1 στα Κέντρα Υγείας Άνω Καλεντίνης και Βουλγαρελίου. Από 1 θέση υπάρχει στα Περιφερειακά Ιατρεία Αγίας Παρασκευής, Αθαμανίου, Βελεντζίκου, Γραικικού, Θεοδωριανών, Καταρράκτη, Κλειδιού, Κομμένου, Κομποτίου, Κορφοβουνίου, Λεπιανών, Μεγαλόχαρης, Μελατών, Μυροφύλλου, Πέτρας και Τετρακώμου.

Τέλος στη Θεσπρωτία κενές θέσεις προς κάλυψη υπάρχουν στα εξής Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία: 2 στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών, 1 στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου και από 1 θέση στα Περιφερειακά Ιατρεία Κεραμίτσας, Λεπτοκαρυάς, Λιας, Παλαιοχωρίου, Πέρδικας, Πλακωτής και Σαγιάδας.

Οι αιτήσεις
Στα έντυπα των αιτήσεων, που είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στη διεύθυνση www.yyka.gov.gr, οι γιατροί δηλώνουν έως πέντε (5) προτιμήσεις (ισότιμης μοριοδότησης σε περίπτωση ισοβαθμίας) για τις αναφερόμενες θέσεις - Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Πλοία. Είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του αντίστοιχου κωδικού με τον οποίο έχει ανακοινωθεί κάθε θέση. Σημειώνεται, ότι η αίτηση πρέπει να είναι υπογεγραμένη, επιμελημένα συμπληρωμένη και να αναγράφει τα πραγματικά στοιχεία κάθε ενδιαφερόμενου. Η συμπλήρωση ψευδών στοιχείων επιφέρει τις νόμιμες κυρώσεις, όπως αυτές προβλέπονται από το άρθρο 22 του Ν. 1599/1986. Παράλληλα, οποιαδήποτε έλλειψη, ή εκπρόθεσμη υποβολή δικαιολογητικών, επιφέρει την απόρριψη της αίτησης. Δεν έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης, όσοι ιατροί μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων (προηγούμενων προκηρύξεων) και τη συνακόλουθηση δημοσίευσή τους, με υπεύθυνη δήλωση δεν αποδέχτηκαν τη θέση ή παραιτήθηκαν πριν τη συμπλήρωση της υποχρεωτικής προεκπαίδευσης ή την υπηρεσία υπαίθρου, εκτός της περίπτωσης έναρξης ειδικότητας στο εσωτερικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, διορίζονται και τοποθετούνται εκ νέου, για εκπλήρωση ή συμπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου σε κενά Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, κατά την κρίση της υπηρεσίας. Οι εν λόγω ιατροί, κατά τη συμπλήρωση της αίτησης θα πρέπει στο πεδίο των επιδιωκόμενων θέσεων να αναγράφουν τη λέξη «Αζήτητο».

Επιπλέον, στην προκήρυξη αναφέρεται ότι καταργείται προηγούμενη πρακτική του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία ιατροί που τοποθετήθηκαν σε θέση αγροτικού ιατρού βάσει των προσωρινών αποτελεσμάτων, μπορούσαν με υπεύθυνη δήλωση να αρνηθούν αποδοχή της επικείμενης τοποθέτησής τους. Όπως διευκρινίζεται, με την παραπάνω τακτική παρατηρούνταν φαινόμενα διοικητικής δυσλειτουργίας. Ενώ, αναφέρεται ότι άρνηση επικείμενης τοποθέτησης, μπορεί να γίνει μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, της οικείας τρέχουσας προκήρυξης.

Όσον αφορά στους γιατρούς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου. Σημειώνεται πως όσοι έχουν εγγραφεί στο Α' έτος Ιατρικών Σχολών μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 1989 - 1999, απαλλάσονται από την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2519/1997 αρθρο 26 παρ. 3 (ΦΕΚ 165/21-08-1997 τ.Α.) και της απόφασης Υ10γ/Οικ. 76407. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, με τις υποβληθείσες να λαμβάνονται υπ' όψιν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου