Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μειοψηφία πολιτών θα ματαιώσουν ένα μεγάλο έργο, λέει η ΔΕΠΑ

Οι αντιδράσεις στην Πέρδικα Θεσπρωτίας θα στείλουν το φυσικό αέριο στην Ιταλία από Αλβανία με τη συμμετοχή των Τούρκων!
Μειοψηφία, χαρακτηρίζει η ΔΕΠΑ, όσους αντιδρούν στην Πέρδικα Θεσπρωτίας για τη διέλευση του ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή τους.
Πρόσφατα έγινε προσπάθεια να συνεχιστεί η έρευνα, που ξεκίνησε το καλοκαίρι, με γεωτρύπανο της στατικότητας του εδάφους, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να υλοποιείται
το έργο, αλλά σταμάτησαν και πάλι, λόγω της αντίδρασης των κατοίκων.
Όπως υποστηρίζει η ΔΕΠΑ, αυτοί, που συγκεντρώθηκαν και δημιούργησαν μικροεπεισόδια με την αστυνομία, δεν ξεπερνούσαν τα 30 άτομα!
Ωστόσο αυτό, που δεν λέει η ΔΕΠΑ, είναι ότι στους αντιδρώντες συμμετείχε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Κώστας, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Πέρδικας Σπύρος Ζωγράφος κ. ά.
Δηλαδή την διέλευση του αγωγού δεν την θέλει και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Γιατί και από πότε δεν τη θέλει, είναι άλλο θέμα...

Η ΔΕΠΑ, μιλάει ακόμη και για ματαίωση του έργου, αφού δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει τις εργασίες με την περιφρούρηση των ΜΑΤ.
Πέρα από αυτό, τα πράγματα πλέον παίρνουν και άλλη διάσταση.
Μέχρι τώρα η βαρύτητα των αντιδράσεων δίνονταν στα περιβαλλοντικά θέματα, τώρα όμως προκύπτουν και ζητήματα εθνικής σημασίας.
Τούρκοι και Ιταλοί θα προχωρήσουν στην εφαρμογή του μνημονίου, που έχουν υπογράψει, ώστε ο αγωγός, αφού δεν μπορεί να περάσει από την Ελλάδα, να διέλθει από την Αλβανία.



ΚΑΤΟΨΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου