Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα μοιράσει στους καταναλωτές Ξυστό

Σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα μοιράσει στους καταναλωτές «Ξυστό» μέσα στα γιορτές, δίνοντας τους το κίνητρο να ψωνίσουν και να… κερδίσουν χρήματα. 

Η πρόταση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, όπως την ανέλυσε ο πρόεδρος Αλέκος Πάσχος, βασίζεται στο γνωστό σε όλους «Ξυστό» που κάποτε μοίραζε χρήματα σε χιλιάδες Έλληνες που κέρδιζαν.

Κάπως έτσι λοιπόν το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας από τις 12 Δεκεμβρίου θα επιχειρήσει να τονώσει την τοπική αγορά, αλλά και να συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής. 

Σύμφωνα με τον κ. Πάσχο από τη προαναφερόμενη ημερομηνία και καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών το Επιμελητήριο θα έχει στήσει το δικό του περίπτερο στην πλατεία της Ηγουμενίτσας (ελπίζουμε και στην Παραμυθιά) και εκεί θα μπορούν να προσέρχονται οι καταναλωτές που έχουν ψωνίσει δείχνοντας στους ανθρώπους του Επιμελητηρίου την απόδειξη που έχουν από το κατάστημα που αγόρασαν οποιοδήποτε προϊόν.

Στη συνέχεια ανάλογα με το ποσό που έχουν ψωνίσει θα παίρνουν από το Επιμελητήριο έναν αριθμό από τα εκατοντάδες δελτία «Ξυστό» που θα έχουν τυπωθεί και εφόσον κάποιος καταναλωτής θα είναι τυχερός, τότε θα παίρνει από το Επιμελητήριο κάποιο χρηματικό ποσό.

Μάλιστα όπως μας ανέφερε ο κ. Πάσχος το ποσό που θα μοιράσει στους τυχερούς καταναλωτές το Επιμελητήριο αναμένεται να ξεπεράσει τις 15.000 ευρώ, ποσό που θα εξασφαλιστεί τόσο από το Επιμελητήριο, όσο και από χορηγίες καταστημάτων. 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που εφόσον υλοποιηθεί σωστά, μπορεί πράγματι να οδηγήσει τους κατοίκους της περιοχής και πάλι στην αγορά, καθώς το χρηματικό ποσό που θα μοιραστεί σταδιακά και σε πολλούς καταναλωτές, αποτελεί ένα πολύ καλό κίνητρο για να ψωνίσει κανείς.

Στη πολύ δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία τέτοιες πρωτοβουλίες κρίνονται σημαντικές και ίσως θα ήταν σωστό και άλλοι τοπικοί φορείς της Ηπείρου να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας. 

Στην κόψη του ξυραφιού βαδίζουν την τελευταία διετία εκατοντάδες επιχειρήσεις στην Ήπειρο, σε μία κρίσιμη καμπή και για το οικονομικό μέλλον της χώρας.
Καθημερινά οι εξελίξεις για τον επιχειρηματικό κόσμο είναι μόνο αρνητικές τη στιγμή που η ανεργία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, καθώς οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, που αυξάνονται η μία μετά την άλλη.
Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσει κανείς και τα συνεχή νέα μέτρα που λαμβάνονται από το υπουργείο Οικονομικών, μέτρα που κάνουν τη ζωή των επιχειρηματιών ακόμη πιο δύσκολη, βάζοντας ουσιαστικά θηλιά το λαιμό τους και οδηγώντας τους με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της επιχείρησής τους.
Έτσι διαπιστώνεται τον τελευταίο καιρό μια νέα τάση που δημιουργείται από τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, από σωματεία και επιμελητήρια για να υλοποιηθεί μια προσπάθεια, έστω και την ύστατη στιγμή, για την τόνωση της εκάστοτε τοπικής αγοράς. 

Οι εμπλεκόμενοι φορείς, έχοντας στο μυαλό τους, πως ο αγώνας δεν χάθηκε για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της κάθε πόλης, προχωρούν σταδιακά και όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα στην υλοποίηση πρωτότυπων ιδεών προκειμένου να τονωθεί η αγορά και οι καταναλωτές να αρχίσουν και πάλι να βγαίνουν από τα καταστήματα με τα χέρια… γεμάτα τσάντες.

Σε ότι αφορά την Ήπειρο τον δρόμο αυτό φαίνεται πως δείχνει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας που από τα μέσα Δεκεμβρίου θα προχωρήσει στην υλοποίηση μιας πραγματικά διαφορετικής πρότασης για να ενισχυθεί η τοπική αγορά και να ψωνίσουν και πάλι οι καταναλωτές.



Paramythia-Online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου