Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Θύελλα ξεσήκωσαν οι προτάσεις του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας! Στάση εργασίας και κατάληψη του κτηρίου (+ΒΙΝΤΕΟ)



Οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας αντέδρασαν άμεσα στις προτάσεις του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ευάγγελου Τζάνη, για να πληρώνονται ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας τους, και κατέλαβαν τα γραφεία της.
Η κατάληψη ήταν συμβολική και διήρκησε μία περίπου ώρα.
Ο κ. Τζάνης απουσίαζε, ενώ, όπως κατήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί, αρνείται να κάνει διάλογο
 μαζί τους.
Τα παράπονά τους άκουσε ο σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων της διεύθυνσης κ. Ανδριώτης. 


Όπως είναι γνωστό ο κ. Τζάνης πρότεινε να πληρώνονται όλοι οι οι καθηγητές ως ωρομίσθιοι, σύμφωνα με τις ώρες, που διδάσκουν, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, έκανε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Θεσπρωτίας Βαγγέλης Τζάνης.
Σε επίσημο έγγραφό του ο κ. Τζάνης εισηγείται «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ, προγράμματα κ.λπ. , θα λειτουργούν νωρίτερα».
Προτείνει ακόμη «για δύο (2) χρόνια να μην πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις Αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Πέτρος Τσάπες κατήγγειλε και τα λεγόμενα και τη στάση του κ. Τζάνη, που αποφεύγει να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς. Ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι "προκαλεί, έκπληξη, ανησυχία και αναστάτωση στους εκπ/κούς της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας η προκλητική πρόταση του δ/ντή β/θμιας εκπ/σης προς την περιφερειακή δ/νση Ηπείρου για αξιοποίηση του πλεονάζοντος προσωπικού, διορισμούς, αναθέσεις μαθημάτων και σύνδεση μισθού με τις ώρες διδασκαλίας". 
Και πρόσθεσε: "Ο κος Δ/ντής προτείνει «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπ/κών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα…» (με έντονη γραφή στο κείμενο). 
Παραβλέπει ότι τα πλεονάσματα είναι παράγωγα της πολιτικής αυθαίρετων συγχωνεύσεων σχολείων, λειτουργίας τμημάτων με μεγάλο αριθμό μαθητών, κατάργησης μαθημάτων και ειδικοτήτων στο πλαίσιο του «νέου σχολείου».
Δεν είναι άμοιροι ευθυνών όσοι διορίζουν εκπ/κούς ειδικοτήτων στο νομό, όταν δεν χρειάζονται.
Ούτε ασφαλώς είναι υπόλογοι οι συνάδελφοι για την μετάθεση στο νομό, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος δεκαεννιά εκπ/κών (19), όταν ήδη πλεόναζαν δέκα (10), ούτε και για την απόσπαση άλλων εννιά (9) της ίδιας ειδικότητας.
Όταν επίσης, σε συνέχεια ανάλογων πρακτικών, το δικό μας ΠΥΣΔΕ προβαίνει σε τοποθετήσεις δύο και τριών συναδέλφων σε θέσεις και για ωράρια που δύνανται να καλυφθούν από έναν εκπ/κό, δεν είναι φρόνιμο να προτείνεται από τον Πρόεδρο αυτού του οργάνου η χρηματοδότηση ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας.Αναμένουμε προτάσεις κάλυψης λειτουργικών δαπανών των σχολείων, έγκαιρης αποστολής των βιβλίων (έχει φθάσει το 50% των βιβλίων παραμονές Χριστουγέννων) και όχι προκλητικές προτάσεις που συγκαλύπτουν και μετακυλύουν ευθύνες".


ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου