Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Χιόνια ακόμα και στην Ηγουμενίτσα προβλέπονται για σήμερα το απόγευμα!!!



Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενες αναρτήσεις, αύριο πλησιάζει στη χώρα μας οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία. Το θερμό μέτωπο του θα προκαλέσει στη χώρα μας πυκνές χιονοπτώσεις με χοντρές νιφάδες κατά τόπους και μεγάλη ραγδαιότητα, σε σημείο που να δημιουργηθούν προβλήματα σε κάποιες οδικές αρτηρίες, κυρίως στα ορεινά.

Η λέξη θερμό μη σας ξεγελάει. Αυτό σημαίνει ότι πλησιάζει αρκετά θερμότερη αέρια μάζα, η οποία θα ανέβει πάνω από την ψυχρή αέρια μάζα που υπάρχει στην περιοχή μας. Έτσι, ανεβαίνοντας θα ψυχθεί, θα συμπυκνώσει και θα φτιάξει χιόνι, το οποίο θα πέφτει πυκνό κυρίως στις προσήνεμες πλευρές των βουνών. Στα δυτικά οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες, καθώς επίσης και όσο πιο βόρεια τόσο πιο μεγάλο το συνολικό ποσό χιονιού που θα ρίξει.

Γενικώς, Τετάρτη βράδυ θα χιονίζει σε ολόκληρο σχεδόν τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας από την Ηγουμενίτσα έως τo Κιλκίς, από το Αγρίνιο έως την Αθήνα και από τη Φλώρινα έως τη Σπάρτη.
ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 02:00 (ώρα Ελλάδος = UTC + 2)

Ενδέχεται να χιονίσει σε περιοχές που σπανίως χιονίζει, όπως νησιά Ιονίου, δυτική Ελλάδα (Αγρίνιο, Πάτρα, Καλαμάτα κ.α). Όμως για λίγες ώρες, αφού πλησιάζοντας η θερμή αέρια μάζα, τα χιόνια θα μετατρέπονται σε χιονόνερο και έπειτα από το πρωί της Πέμπτης σε βροχή.

Στα ημιορεινά της κεντρικής Ελλάδας και στα πεδινά της βόρειας θα διατηρηθούν οι χιονοπτώσεις έως το βράδυ της Πέμπτης ή ακόμα και πρωί της Παρασκευής. Στις υπόλοιπες περιοχές θα το γυρίσει σε βροχή και τα χιόνια θα εντοπίζονται πάνω 1100-1300μ.

Στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές θα είναι αρκετές και κατά τόπους θα σημειώνονται καταιγίδες. Έως τουλάχιστον την Κυριακή κατά περιόδους θα έχουμε πολλές βροχές σε ολόκληρη την Ελλάδα και χιόνια κυρίως στα ορεινά πάνω από 1000-1200μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου