Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ» ΣΤΗΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Με την ψήφιση του Ν. 4019/30-09-2011 για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, όπου κεντρικός πυρήνας αυτού του συστήματος αποτελεί η Δημιουργία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ από τοπικούς Φορείς, η Περιφέρεια Ηπείρου ενεργοποιήθηκε με σκοπό την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχονται από το νέο ΘΕΣΜΙΚΟ πλαίσιο προς όφελος των αδύναμων πολιτών.
Μετά από ευρεία σύσκεψη που οργανώθηκε από την Π.Ε. Θεσπρωτίας, αποφασίστηκε να ενωθούν οι δυνάμεις της Τοπικής Κοινωνίας μέσω των Φορέων εκπροσώπησής της και να δημιουργηθεί μια Αναπτυξιακή Σύμπραξη που θα στοχεύει στην υποβολή Πρότασης στην Πρόσκληση με αριθμό 2.1507/οικ. 4.60 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία με αντικείμενο «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες»
Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των τοπικών Οργανισμών για την πρόθεση συγκρότησης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και την ολοκλήρωση εκπόνησης της πρότασης, υποβλήθηκε πλήρης Φάκελος για τη Δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης με την ονομασία, «Θεσπρωτική Κοινωνική Συνεργασία» και πρόταση για χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων Θεσπρωτίας»
Στην Α.Σ. Συντονιστής Φορέας ανέλαβε το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη και συμμετέχουν, ο Δήμος Φιλιατών, οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, η Asset Τεχνολογική για διοικητική υποστήριξη, η Αναπτυξιακή Ήπειρος Α.Ε, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και τέλος το Κ.Ε.Κ Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας που ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος Τεχνικής και Οργανωτικής υποστήριξης του όλου εγχειρήματος.
Η πρόταση εγκρίθηκε με την υπ.αριθ.2.9187/οικ.4.1048 /09/04/2012 απόφαση της «Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η πρόταση αυτή έλαβε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τις εννέα που υποβλήθηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου και αυτό αντανακλά στη σωστή προετοιμασία και στην επιμέλεια όλων των συμμετεχόντων Φορέων και των συντακτών της πρότασης.


Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ανέφερε τα εξής:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπράττοντες Φορείς και να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους στην όλη διαδικασία. Στο σκέλος της υλοποίησης που είναι ο επόμενος στόχος είμαι βέβαιος ότι θα καταβληθεί η μεγαλύτερη προσπάθεια, με συστηματική δουλειά, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο αυτού του προγράμματος που είναι η προώθηση στην ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ατόμων που βρίσκονται σε δυσκολία και κινδυνεύουν με Κοινωνικό Αποκλεισμό. Η όλη προσπάθεια θα προωθηθεί μέσα από διαδικασίες συστηματικής Ενημέρωσης, Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Η Περιφέρεια κι εγώ προσωπικά, θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στην όλη Δραστηριότητα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου