Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Διαμεσολάβηση!


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του και μή, και σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ – «ΣΥΝΕΣΙΣ», πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, την Δευτέρα 02 Απριλίου 2012 και ώρα 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα.
Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι κ.κ. Έλενα Κολτσάκη και Ζωή Γιαννοπούλου, Δικηγόροι - Διαπιστευμένες Διαμεσολαβήτριες.
Η Διαμεσολάβηση είναι ένας εναλλακτικός τρόπος επίλυσης ιδιωτικών διαφορών, ο οποίος εισήχθη στην ελληνική έννομη τάξη με το ν. 3898/2010 (κατ΄ εφαρμογή της κοινοτικής Οδηγίας 2008/52/ΕΚ). Έρχεται να συμπληρώσει το θεσμοθετημένο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, με τις όποιες δυσλειτουργίες αυτό εμφανίζει, προσφέροντας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις μια ακόμη δυνατότητα επίλυσης των διαφορών τους, εξωδικαστική, άμεση και με δεσμευτική ισχύ.
Με το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε διαλογική συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες των παρισταμένων, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο στόχος της εκδήλωσης για την ενημέρωση για τον νέο θεσμό, τη διαδικασία προσφυγής στη διαμεσολάβηση, την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της έναντι της δικαστικής αντιδικίας και την προσέγγιση μιας σειράς πρακτικών θεμάτων εφαρμογής της, επετεύχθη απόλυτα.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ευχαριστεί τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους, τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας που εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα από τον κο Σπυρίδων Μανδέλλα, και πολύ περισσότερο τις εισηγήτριες κ.κ. Ε. Κολτσάκη και Ζ. Γιαννοπούλου, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, και για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου