Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Το θέμα των ναρκωτικών είναι ιδιαίτερα σοβαρό, η αντιμετώπιση του οποίου οφείλει να απασχολήσει όλους μας, αφού δυστυχώς δεν αφήνει έξω την πραγματικότητα και της δικής μας τοπικής κοινωνίας.
Πρόκειται για τη μάστιγα που επηρεάζει αρνητικά κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, με κύρια θύματα τους νέους.
Τα στοιχεία όπως αυτά παρουσιάζονται είναι αμείλικτα και το φαινόμενο αυτό προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Όλοι μαζί, κεντρική πολιτεία, φορείς, πολίτες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με σωστό σχεδιασμό μέσα από συλλογικές δράσεις και πρωτοβουλίες να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπισή του.
Η πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και όλων των ριψοκίνδυνων
συμπεριφορών, δεν είναι υπόθεση μόνο των γονιών ή μόνο των ειδικών. Όλοι μπορούμε με τον τρόπο μας και από τη δική μας θέση να συμβάλλουμε σ’ αυτή, μέσα στην καθημερινότητά μας.
Η πρόληψη έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και την καλλιέργεια μιας θετικής στάσης ζωής, χωρίς εξαρτήσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, χρειάζεται να ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, μέσα από την οικογένεια και να συνεχίζεται στο σχολείο, αλλά και σε κάθε ομάδα στην οποία εντάσσεται το παιδί και ο νέος.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών δεν μπορεί παρά να είναι ημέρα περισυλλογής, αλλά και ημέρα χρέους. Του αληθινού μας χρέους προς τη νέα γενιά. Για το πώς μπορεί ο καθένας εξ ημών να συμβάλει στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.
Πέραν της υποχρέωσης της Πολιτείας για την ανάπτυξη πολιτικών πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος απαιτείται και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε οι χρήστες να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και κατανόηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου