Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

EΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ


Το πανέμορφο και γραφικό θέρετρο των Συβότων Θεσπρωτίας σήμερα βρίσκεται σε τουριστική κρίση.
Οι δεκάδες εκατοντάδες τουρίστες, από όλο τον κόσμο, που το πλημμύριζαν κάθε χρόνο, τώρα δεν υπάρχουν.
Ο κράζοντες κόρακες με τους άχαρους κραγμούς τους και οι δεκοχτούρες περιφέρονται άφοβα από τη μια άκρη του χωριού ως την άλλη και συνθέτουν μια πένθιμη μουσική.
Οι κατάφυτοι και καταπράσινοι λόφοι των Συβότων, που δροσίζουν τα πόδια τους στα καταγάλανα και γάργαρα νερά του Ιονίου στέκονται, όρθιοι και τεθλιμμένοι, διότι η έλλειψη τουριστών τους δημιουργούν απογοήτευση.
Οι αμέτρητες και πρωτόγνωρες πλαζ του Μούρτου με τα δροσερά νερά είναι μόνες και σχεδόν έρημες. Οι εκατοντάδες τουρίστες που κάθε χρόνο γέμιζαν με τις φωνές και τα χαρούμενα γέλια την όλη θαλάσσια ατμόσφαιρα λείπουν. Παρ’ ότι στις πλαζ αυτές προσφέρονται ξαπλώστρες και καρέκλες, μαζί με μια μπύρα μεγάλη μόνο τρία ευρώ, εν τούτοις ελάχιστοι απολαμβάνουν τα γλυκά νερά τους.
Τα πανέμορφα ξενοδοχεία πολλών αστέρων, μάταια περιμένουν να γεμίσουν με τουρίστες, για να τους προσφέρουν χαρούμενοι τις υπηρεσίες τους.
Τα μοντέρνα πέτρινα χτίσματα, με τα μοντέρνα δωμάτια και διαμερίσματα, βουτηγμένα μέσα στην καταπράσινη βλάστηση τα περισσότερα δεν έχουν ακόμη ανοίξει.
Όλοι οι επιχειρηματίες και αυτοί που απασχολούνται με τον τουρισμό περιμένουν μέρα με τη μέρα να έρθουν τουρίστες, ενώ νοσταλγούν το παρελθόν.
Βλέποντας τη θλιβερή αυτή εικόνα των Συβότων, έχουμε την άποψη ότι ένας βασικός πυλώνας της οικονομίας της Ελλάδας πάει να εξαφανισθεί.
Μπροστά στο χάος και τη θολούρα που επικρατεί στη Χώρα μας όλοι διερωτώνται τι είναι εκείνο που μας δημιούργησε την κρίση αυτή;
Τα αίτια ασφαλώς είναι πολλά.
Το σπουδαιότερο είναι η άθλια διακυβέρνηση της Χώρας μας από ανίκανες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα από την τελευταία Κυβέρνηση του ανίκανου Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
Η ανικανότητά του σκόρπισε σ’ όλη την Ελλάδα, τη φτώχεια την πείνα και την καταστροφή. Δεν κατόρθωσε να προσφέρει στον πολίτη την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του. Καθημερινά ακούμε αμέτρητες κλοπές, ληστείες και άλλα τέτοια παρατράγουδα.
Ακόμη και ένας άλλος λόγος που σκόρπισε τον τουρισμό είναι οι άθλιες συμπεριφορές των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ!
Ομάδες των κομμάτων αυτών έκλειναν τα λιμάνια, τους δρόμους, έκαιγαν τα καταστήματα των Αθηνών και γενικά σκορπούσαν το φόβο και τον τρόμο προς κάθε κατεύθυνση.
Κάποιοι αδιάντροποι και ανθέλληνες εμπόδισαν τους τουρίστες να κατέβουν από τα κρουαζιερόπλοια!
Ύστερα από όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά που μου διαφεύγουν, πώς είναι δυνατόν να μας έρθουν τουρίστες;
Τα Σύβοτα βρίσκονται σε χειμερία νάρκη!
Και κάποια τουριστικά μαγαζιά, που προσπαθούν να επιζήσουν, δυστυχώς δεν το μπορούν, γιατί τους τρώει το παραεμπόριο!
Άλλος βραχνάς αυτός, που ταλαιπωρεί σχεδόν όλη την Ελλάδα.
Ας ελπίσουμε τέλος, ότι η καινούρια Κυβέρνηση, θα μπορέσει να αλλάξει τα κακώς έχοντα, θα μπορέσει να εξασφαλίσει την ασφάλεια της Χώρας και των πολιτών και ότι ίσως κάποια ώρα θα γεμίσει η Χώρα μας από τουρίστες.
Είναι καιρός το νεοϊδρυθέν Υπουργείο Τουρισμού με την αξιόλογη Υπουργό κ. Κεφαλογιάννη να στρέψει το βλέμμα της προς όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε ο πυλώνας αυτός να δώσει και πάλι ζωή στην οικονομία της Χώρας μας.
Κλείνοντας το άχαρο αυτό γραπτό μου, θέλω να ελπίζω ότι ο νέος μας Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τους συγκυβερνώντες του θα μας ξαναφέρουν τη χαμένη ευτυχία μας και θα γεμίσουν και πάλι τα Σύβοτα με χαρούμενους ξένους και ντόπιους τουρίστες.



Βασίλειος Ηλ. Λέττας

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/06/2012

    Το πόρισμα απ'όλο αυτό ειναι ότι ο κ.Σαμαράς θα μας σώσει?Τα Σύβοτα όντως αντιμετωπίζουν μια μικρή τουριστική κρίση, αλλά η Θεσπρωτία και πόσο μάλλον τα Σύβοτα είναι απο τις περιοχές που έχουν πληγεί το ελάχιστο που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα.Η κρίση στα Σύβοτα απλώς χτυπάει την πόρτα, δεν έχει μπεί καν.Όταν θα θεωρήσεις ότι είναι προνόμιο να έχεις ένα πιάτο φαγητό,τότε ναι..Στα Σύβοτα αυτό δεν το βιώνει ΚΑΝΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή