Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αρνητικός στην ενοικίαση νησιών στα Σύβοτα ο Γ. Κάτσινος


Έντονες αντιδράσεις από τους αιρετούς αλλά και τις τοπικές κοινωνίες προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης, να παραχωρήσει με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης, έως 50 ή 99 χρόνια, σε ιδιώτες, 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες, καθώς, εκτός των άλλων, πολλά από αυτά είναι χαρακτηρισμένα ως αρχαιολογική, Natura ή απαράμιλλου φυσικού κάλλους περιοχές, ενώ άλλα ανήκουν σε ιδιώτες!
Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας μάλιστα με δηλώσεις του χαρακτηριζεί την απόφαση «βόμβα για το περιβάλλον».
«Ως πολίτης και πολιτικός που σέβομαι το περιβάλλον δεν είναι δυνατόν να συναινέσω σε ενδεχόμενη καταστροφή της απαράμιλλης ομορφιάς αυτών των δύο νησιών», τονίζει ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος.
Προσθέτει ωστόσο ότι «αν υπάρξει πράγματι επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας, εμείς σαν δήμος έχουμε ήδη εκτάσεις προς παραχώρηση, όπου μπορούν να γίνουν π.χ. ξενοδοχειακές μονάδες. Εγώ σε αποφάσεις που λαμβάνονται αυθαίρετα, δε δίνω τη συγκατάθεσή μου», καταλήγει.
Να σημειωθεί ότι οι προς ενοικίαση νησίδες Μαύρο Όρος, Άγιος Νικόλαος και Μπέλα Βράκα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την ακτή μέσα στον κόλπο που σχηματίζεται στα Σύβοτα.
Έχουν έκταση 742, 540 και 154 στρέμματα αντίστοιχα.
Ειδικά η Μπέλα Βράκα που είναι το μικρότερο από τα τρία νησιά απέναντι από το χωριό Σύβοτα, βρίσκεται σε περιοχή θεωρείται η «Καραϊβική της Ελλάδας» λόγω της μοναδικής ομορφιάς της:
Μια αμμώδης λωρίδα, πολύ ρηχή, συνδέει τη στεριά με το νησάκι και δημιουργεί μια εκπληκτική παραλία.


ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου