Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Παρανομία με την υπογραφή του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας αλλά με τα χρήματα των δημοτών.


Σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (μειοψήφησε ο κ. Δήμας και ο κ. Πάκος) πάρθηκε εχτές, υπέρ μιας παρανομίας, τόσο νομικής όσο και ηθικής.


4ο θέμα του χθεσινού συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα συζήτησης:"Κάλυψη δαπανών για συντήρηση κεραιών TV ιδιοκτησίας Δήμου Ηγουμενίτσας.-Εισηγητής: Δήμαρχος."


Ιδιοκτησίας ποιανού;
Έχει ο δήμος κεραίες;Και γιατί;¨έχει Ραδιόφωνο ή τηλεόραση;
Όχι. Απλά γ
ια να συντηρεί και να μεταδίδει δωρεάν το πρόγραμμα των καναλιών με άδεια εθνικής (πανελλαδικής) εμβέλειας.


Και όχι μόνο να τα συντηρεί (από τεχνικής άποψης) αλλά να τους πληρώνει και το ρεύμα.Πληρώνουμε δηλαδή όλοι οι δημότες τα έξοδα του MEGA του ANTENNA του ΣΚΑΙ και των άλλων ιδιωτών, με απόφαση μάλιστα του Δημοτικού μας Συμβουλίου.Αυτών δηλαδή που ψηφίσαμε για να υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας.Και όχι του Κυριακού και του Αλαφούζου. Και του κάθε Κυριακού και Αλαφούζου.Με την δικαιολογία πως εάν δεν τα πληρώνει ο Δήμος, δηλαδή εμείς οι πολίτες, τα μεγάλα κανάλια θα σταματήσουν να εκπέμπουν στην περιοχή μας (κάνοντας βεβαίως την προπαγάνδα των προστατών τους).


Μόνο που κύριοι της Δημοτικής Αρχής που (θέλατε και) ξεχάσατε πως δεν έχουμε εμείς ανάγκη την εκπομπή τους στην περιοχή μας, αλλά αυτοί.Οι οποίοι στην άδεια χρήσης της συχνότητας που τους έχει παραχωρήσει το Ελληνικό κράτος γράφει ρητά πως πρέπει να καλύπτουν το 90% της επικράτειας.Αλλιώς, εάν αδυνατούν, τους αφαιρείται η άδεια.Οπότε έχουν την ανάγκη μας και όχι εμείς τη δικής τους.


Και όλα τα παραπάνω είναι πταίσματα σε σχέση με την χθεσινή τους απόφαση.Τα 2.500 ευρώ για "Κάλυψη δαπανών για συντήρηση κεραιών TV ιδιοκτησίας Δήμου Ηγουμενίτσας" είναι για αντικατάσταση των δεκτών που κατάσχεσαι ο Εισαγγελέας, μετά από απόφαση της ΕΕΤΤ (Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) για παράνομη εκπομπή σήματος των μεγάλων καναλιών σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Δηλαδή σιγοντάρουν και βοηθούν μία κραυγαλέα περίπτωση παρανομίας.


Δικαιολογημένη η αντίδραση του ανταποκριτή του ARTtv αλλά και του Ράδιο Ηγουμενίτσα, οι οποίοι κάθε χρόνο συντηρούν τα μηχανήματά τους με δικά τους έξοδα.
Όπως θα έπρεπε να γίνεται δηλαδή με κάθε ιδιώτη.


Η θετική ψήφος των περισσοτέρων μελών του δημοτικού συμβουλίου σε αυτή την παρανομία αποδεικνύει, για ακόμα μία φορά, δυστυχώς, ότι και αδιάβαστοι είναι και δεν δέχονται τις παρατηρήσεις όσων γνωρίζουν.


Προκαλώ την Δημοτική Αρχή, και ειδικά των αρμόδιο Αντιδήμαρχο επί των οικονομικών, να κοινοποιήσει τα έξοδα που έκανε ο Δήμος (και που πληρώσαμε εμείς βεβαίως) τα τελευταία 10 χρόνια, για τα ιδιωτικά κανάλια (και τοπικά ραδιόφωνα), τόσο για την συντήρησή τους, όσο και για τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος.


Για να δούμε ποιος, και γιατί πήρε απόφαση να χρηματοδοτούμε όλοι μας την προβολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοκτητή, ενώ επιλέξαμε (;) να μην λειτουργούν τοπικά κανάλια!
Την ώρα μάλιστα που λίγα λεπτά πρίν, στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος μας, δήλωσε πως ο Δήμος σε ένα μήνα θα αδυνατεί να πληρώσει το προσωπικό του.


Και να δούμε πως θα δικαιολογηθούν στην ΕΕΤΤ για αυτή τους την απόφαση.
Όπως περιμένουμε να δούμε εάν ο επίτροπος εγκρίνει αυτή την δαπάνη.
Ελλαδααααάρα!!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου