Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αναστέλλεται η λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ και στην Ηπειρο



Η μία μετά την άλλη οι Περιφέρειες της χώρας ανακοινώνουν την αναστολή «μέχρι νεωτέρας» της λειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ. 
Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τον νόμο 4070/2012, από 1/1/2013 απαγορεύεται να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους και να εκδίδουν δελτία μέχρι την πιστοποίησή τους, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001.
 
Ήδη έχουν ανακοινώσει αναστολή λειτουργίας οι Περιφέρειες Στερεάς, Δυτικής Ελλάδας,Ηπείρου, Πελοποννήσου,Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Βορείου Αιγαίου.
 
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη, παρατάθηκε μέχρι τις 30 Ιούνη 2013 η προθεσμία για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα ΚΤΕΟ, όμως είναι απαραίτητη η πιστοποίησή τους και έτσι μπαίνει το «προσωρινό»(;) λουκέτο στα περισσότερα από αυτά.

Πίσω από αυτήν την κατάσταση βρίσκεται ουσιαστικά η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα 59 δημόσια ΚΤΕΟ που λειτουργούν σήμερα στη χώρα, προς όφελος των 130 ιδιωτικών, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η εκτίναξη προς τα πάνω του ποσού που θα καλούνται να πληρώνουν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών. 
Γιατί οι προδιαγραφές για τον εκσυγχρονισμό και την πιστοποίηση των Δημόσιων ΚΤΕΟ έχουν τεθεί εδώ και πολλά χρόνια και το κόστος είναι σχετικά μικρό (πολύ περισσότερο που αυτό αποπληρώνεται γρήγορα από τις εισπράξεις).
 
Ήδη, σε πολλές περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΚΤΕΟ έχουν μετακινηθεί σε άλλες θέσεις, στις κατά τόπους αντιπεριφέρειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου