Τρίτη 28 Μαΐου 2013

200.000 για την αποκατάσταση ζημιών στο δήμο Ηγουμενίτσας


Με το ποσό των 200.000 ευρώ, από πόρους του ΤΕΟ ΑΕ χρηματοδοτεί το Υπουργείο Υποδομών, την αποκατάσταση δικτύων του Δήμου Ηγουμενίτσας που έχουν προβλήματα κατολισθήσεων από τις κακοκαιρίες
Όπως ανακοίνωσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, το ποσό αυτό πρόκειται να διατεθεί για την αποκατάσταση του δρόμου Μαυρουδίου - Καστρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπου φέτος το χειμώνα παρουσιάστηκαν σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα, εξ' αιτίας και της πηγής που υπάρχει εκεί, καθιστώντας το δρόμο αδιάβατο για αρκετές μέρες, ενώ παραμένει επικίνδυνος ακόμα και σήμερα για τους διερχόμενους.

Στο συγκεκριμένο σημείο η σαθρότητα του εδάφους απειλεί ακόμα και κατοικίες. Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για την αποκατάσταση δρόμου στην τουριστική Πέρδικα, η οποία επίσης επλήγει από την κακοκαιρία.
Την απόφαση υπέγραψε την προηγούμενη τετάρτη ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥποδομώνΣταύρος Καλογιάννης, ενώ, όπως σημείωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος "καθοριστική ήταν η συμβολή του βουλευτή Αντώνη Μπέζα" για την εξασφάλιση του κονδυλίου, με το οποίο αναμένεται να αντιμετωπιστούν δύο άμεσα και σημαντικά προβλήματα του Δήμου Ηγουμενίτσας. 


epiruspost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου