Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Άγονος ο διαγωνισμός για την καθαριότητα στον Δήμο Ηγουμενίτσας Με απευθείας ανάθεση τελικά κατάφερε να τον φέρει ο Δήμος στο ΔΣ της Τετάρτης



Άγονος κηρύχθηκε τελικά ο διαγωνισμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Ηγουμενίτσας και Συβότων που διεξήχθη επεισοδιακά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα, την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί αρχικά για τις 02 Μαΐου 2013 (με πολύ μεγάλη καθυστέρηση αφού το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει για διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού από τις 3 Απριλίου 2013) και ματαιώθηκε μετά την κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας, με την πραγματοποίηση 3ωρης στάσης εργασίας.

Σε μία διαδικασία για γέλια και για κλάματα αναδείχθηκαν 2 πράγματα:
Πρώτον το βάσιμο των υποψιών πολλών, πως εδώ και καιρό μεθοδεύεται η προσπάθεια να περάσει η καθαριότητα σε ιδιώτες, καθώς και η δεδομένη καθυστέρηση στη διενέργεια του διαγωνισμού.
Και δεύτερον πως ούτε οι ίδιοι εργαζόμενοι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας δεν πήραν στα σοβαρά την διαδικασία.

Όσο αφορά το πρώτο, πολλοί, ίσως κακοπροαίρετοι, ανάμεσά τους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας κάναμε λόγω για εσκεμμένη υποβάθμιση της καθαριότητας στην Ηγουμενίτσας, ώστε να χρειαστεί να ζητηθεί "εξωτερική βοήθεια"
Ερωτήματα προκαλεί επίσης γιατί τέθηκε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3 Απριλίου και όχι 3 μήνες νωρίτερα, στην αρχή της νέας οικονομικής χρονιάς. 
Όπως και τα ανθρώπινα, πραγματικά, λάθη στις δημοσιεύσεις του διαγωνισμού στον έντυπο τύπο, που ανάγκασαν σε 2 ορθές επαναλήψεις και σε καθυστέρηση 3 εβδομάδων.

Όσο αφορά το δεύτερο, οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας, μετά την επιτυχημένη πραγματικά κινητοποίηση τους στις 02 Μαΐου 2013, η προχθεσινή τους κίνηση να κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ματαιωθεί η διαδικασία ανοίγματος των προσφορών, μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο ως απαράδεκτη και παιδιαρίστικη.

Στην ουσία όμως του διαγωνισμού:
Προσφορές κατέθεσαν 4 ενδιαφερόμενοι. Μία εταιρία από την Θεσσαλονίκη, μία από την Αθήνα, μία από την Πάτρα και μία από την Κέρκυρα.
Ο πρώτος φάκελος απορρίφθηκε ως ελλιπής, αφού έλειπαν από αυτόν 2 απαραίτητα έγγραφα.
Από τις άλλες 3 προσφορές, οι 2 είχαν αυξημένη τιμή κατά 320%, ενώ η τελευταία είχε έκπτωσης 314%.
Έτσι απορρίφθηκαν όλες οι προσφορές και ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ο διαγωνισμός να γίνει με απευθείας ανάθεση, αφού εγκριθεί πρώτα από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Τα θέμα που αφορούν την αποκομιδή και τη μεταφορά των απορριμμάτων είναι τα εξής:

ΘΕΜΑ 17ο Απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας «Φόρτωση και μεταφορά απορριμμάτων στην ΔΕ Μαργαριτίου», ποσού των 4.674,00 €.
-Εισηγητής: Κωλέττας Γεώργιος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο Απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας «Αποκομιδή απορριμμάτων στην ΔΕ Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο Απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας «Αποκομιδή απορριμμάτων στην ΔΕ Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο Απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας «Αποκομιδή απορριμμάτων στην ΔΕ Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο Απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας «Αποκομιδή απορριμμάτων στην ΔΕ Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου