Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αυτή είναι η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Προεδρείου του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας Μήπως είναι επιβεβλημένη η παραίτηση της Προέδρου; (ΒΙΝΤΕΟ)



Αγαπητή κυρία Πρόεδρε.

Θα θέλαμε να συγχωρέσετε το θράσος μας να τολμήσουμε να μελετήσουμε όλα τα άρθρα του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ των Καλλικρατικών Δήμων.

Βλέπετε, κυρία Πρόεδρε, ότι εδώ, στην κακοτράχηλη Περιφερειακή Ενότητα της Ηπείρου, την ακριτική Θεσπρωτία, παίρνουμε τα μέτρα μας, σαν ενοχλητικοί δημοσιογράφοι, ώστε να είμαστε σε θέση, σαν καλοί και τίμιοι λειτουργοί της Κοινωνίας μας, να την υπηρετήσουμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο θεμελιωμένο και Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά της στην ενημέρωση και την πληροφόρηση.

Για τον λόγο αυτό, έχουμε κάνει κτήμα μας το άρθρο 5 του εν λόγω Κανονισμού, τις διατάξεις του οποίου, θαρρούμε πως τις γνωρίζετε και σεις.


Άρα, τα μηνύματα που επιχειρήσατε να μας στείλετε, σύμφωνα με τα οποία, η παρουσία μας στις δημόσιες συνεδριάσεις και η καταγραφή τους με τα δημοσιογραφικά μας εργαλεία, προϋποθέτει λήψη της δικής σας άδειας, μάλλον χαρακτηρίζονται ως ατυχή.

Γιατί, όχι μόνο η είσοδός μας και η λειτουργία μας είναι ελεύθερη, αλλά και σεις, σαν Προεδρείο, είστε υποχρεωμένη να μας παράξετε κάθε διευκόλυνση.

Το ίδιο αδόκιμο είναι και το μήνυμά σας, πως δεν μας επιτρέπετε να καταγράφουμε τις συνεδριάσεις … αποσπασματικά. Γιατί, έτσι υπεισέρχεστε στα δικά μας χωράφια, τα οποία, δυστυχώς για εκείνους που είναι των σαλονιών, είναι γεμάτα αγκάθια και αγριόθαμνους.

Πολλά θα μπορούσαμε, κυρία Πρόεδρε, να σας σημειώσουμε, στην πρώτη γραπτή μας επαφή.

Θα αρκεστούμε όμως σε δύο θέματα, που σχετίζονται άμεσα, με τις επιταγές όλων των σχετικών νόμων, που σας αφορούν.

- Στα κλειστά μικρόφωνα

- Στη μη διανομή εισηγήσεων.

Ελπίζουμε να μας επιτρέψετε να είμαστε καταλημένοι από το δημοσιογραφικό μας θράσος και να συνεχίσουμε να έχουμε την καλή συνεργασία, προς όφελος των συμπολιτών μας, τους οποίους και εσείς και εμείς υπηρετούμε. 

Δείτε την Κοινωνία Αξιών εν δράση, στο βίντεο του Ράδιο Ηγουμενίτσα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου