Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Παραλήφθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Γόγολο, το νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης το οποίο παραχωρήθηκε απ’ την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης προς το Δήμο Ηγουμενίτσας.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με σκοπό την ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων και την αποτελεσματικότερη ανακύκλωση, με ίδια μέσα, υπέβαλε σχετικό αίτημα προς την Ε.Ε.Α.Α το οποίο και ικανοποιήθηκε, με την σημερινή παραλαβή του καινούριου απορριμματοφόρου.
Το συγκεκριμένο όχημα είναι χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποκομιδή των μπλε κάδων του Δήμου. 
Εντός ολίγων ημερών, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας, θα ενταχθεί και επίσημα στο στόλο των οχημάτων του Δήμου, που «ενδυναμώνεται» έτσι περαιτέρω.Άλλωστε οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες με την ανακύκλωση να επεκτείνεται και στις Δημοτικές Ενότητες Συβότων, Πέρδικας και Μαργαριτίου.
 
Με αφορμή την παράδοση-παραλαβή του οχήματος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα καθαριότητας κ. Γόγολος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, η οργάνωση του τομέα της καθαριότητας αποτέλεσε πρωταρχικό μας μέλημα.Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ανακύκλωση για την μετατροπή των σκουπιδιών σε πηγές ενέργειας ή πρώτες ύλες με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων.
Το σύστημα της ανακύκλωσης οργανώθηκε και επεκτάθηκε στα Δημοτικά Διαμερίσματα με την τοποθέτηση κάδων για τα ανακυκλώσιμα υλικά.Η προμήθεια νέων κάδων κοινών απορριμμάτων και ανακύκλωσης και η τοποθέτησή τους, με βάση τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας, στα σημεία όπου υπήρχαν ελλείψεις, ενίσχυσε τη συγκέντρωση και αποκομιδή των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων υλικών, βελτιώνοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών.
Ο Δήμος μας επιβραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) Α.Ε. εξασφαλίζοντας δωρεάν ένα δεύτερο απορριμματοφόρο για τη διευκόλυνση του έργου του σ’ αυτόν τον τομέα, το οποίο με χαρά παραλαμβάνουμε σήμερα.
Εκ μέρους και του Δημάρχου κ. Γεωργίου Κάτσινου, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την άριστη συνεργασία μας, καθώς και τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας προς τους δημότες.
Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, που με την ξεχωριστή διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.Καλό θα είναι να ενταθούν οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ο κοινός στόχος, για έναν καθαρό Δήμο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου