Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τώρα κρουαζιερόπλοια και στα Σύβοτα!

Είναι σίγουρα από τις πιο σημαντικές ειδήσεις που μπορεί να αλλάξει τον τουριστικό χάρτη της Ηπείρου και να δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης.
Πρόκειται για το αίτημα που υπέβαλλε μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρίας, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της κρουαζιέρας και σύμφωνα με το οποίο επιθυμεί πέραν της Ηγουμενίτσας, να εντάξει στους προορισμούς της και τα γραφικά Σύβοτα.
Το αίτημα έχει υποβληθεί στον Οργανισμό Λιμένος ο οποίος απάντησε άμεσα και βέβαια θετικά. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το πρώτο κρουαζερόπλοιο με κατά κύριο λόγο Αμερικανούς τουρίστες θα φτάσει τον ερχόμενο Μάιο.
Θα δένει στα ανοιχτά λόγω έλλειψης υποδομών και οι τουρίστες θα βγαίνουν με βάρκες προκειμένου να απολαύσουν τα γραφικά Σύβοτα, τις μοναδικές παραλίες αλλά και τις τοπικές γεύσεις της περιοχής.
Όλα αυτά θα συμβούν με μία προυπόθεση. Ότι το Μάιο θα βρίσκεται σε λειτουργία ο Λιμενικός Σταθμός Συβότων, ο οποίος σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας προβλέπεται να κλείσει.
Αν κάτι τέτοιο συμβεί τότε είναι δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, να λάβει σάρκα κι οστά το εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο της κρουαζιέρας.
Να σημειωθεί ότι η εταιρία που κατέθεσε το αίτημα, φέρνει κυρίως Αμερικάνους τουρίστες. Και για να υπάρξει μία εικόνα για την τάξη μεγέθους, η εβδομαδιαία κρουαζιέρα που κάνει στοιχίζει περίπου έξι χιλιάδες ευρώ για το κάθε άτομο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου