Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Με 153 κατά, 124 υπέρ 17 παρών καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής Υπέρ της πρότασης ψήφισε η Τζάκρη και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ


Με τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη από την τριήμερη πολιτική αναμέτρηση με την αξιωματική αντιπολίτευση και με την πεποίθηση ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, όπως είπε εξερχόμενος από το Κοινοβούλιο, ολοκληρώθηκε η περιπετειώδης κοινοβουλευτική διαδικασία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. 
Με μοναδική απώλεια εκείνη της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία υπερψήφισε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διαγράφτηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η κυβερνητική πλειοψηφία που συγκροτούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με 153 ψήφους.
 
Με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωσε 124 ψήφους, συντάχθηκαν, εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χ.Α., το ΚΚΕ, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστατίδης, Μ. Μπόλαρης, Ν. Σταυρογιάννης, Ι. Κουράκος και Ν. Νικολόπουλος.
 
Έτσι, η διάταξη του «ναι» ήταν: 71 ΣΥΡΙΖΑ, 18 ΑΝ.ΕΛ. 15 Χ.Α., 12 ΚΚΕ, 7 ανεξάρτητοι συν την κυρία Τζάκρη, η οποία μετά τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προστεθεί στο δυναμικό των... ανεξάρτητων. Από εκεί και πέρα, τα 17 «παρών» καταγράφηκαν από τη ΔΗΜΑΡ και τρεις ανεξάρτητους βουλευτές (τους κ.κ. Λοβέρδο, Αηδόνη και Κασαπίδη).

Απόντες ήταν οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός) καθώς και οι Νικήτας Κακλαμάνης (ήταν ασθενής και με επιστολή του στήριξε την κυβέρνηση), Μανώλης Γλέζος (που θα χειρουργηθεί στη χολή) και o Μίμης Ανδρουλάκης.


Πράξη ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους συμπολίτες της, χαρακτήρισε την υπερψήφιση εκ μέρους της, της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη.
«Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύθηκαν για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα email των δανειστών», τονίζει σε γραπτή δήλωση της η κα. Τζάκρη και προσθέτει:
«Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας, ανικανότητας και έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο από την κρίση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου