Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2 ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥΣ


Στο σχολείο μας ,στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, το συμβούλιο καθηγητών αποφάσισε την “αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος”, δηλαδή να διώξει από το σχολείο δυο συμμαθητές μας από τη Γ΄ Λυκείου, γιατί αντιμίλησαν σε καθηγητές. Τον έναν τον στέλνουν στο ΕΠΑΛ Φιλιατών και τον άλλον στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς. Αυτό όμως κάνει σχεδόν αδύνατη τη συνέχιση της φοίτησής τους, αφού θα πρέπει καθημερινά να μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά για να τελειώσουν το σχολείο.
Θεωρούμε την απόφαση αυτή άδικη. Είναι μια απόφαση που καταστρέφει τις ζωές τους.
Τον τελευταίο καιρό, μετά τη λήξη της κατάληψής μας από την επέμβαση της αστυνομίας και ενώ οι 10 συμμαθητές μας που συνελήφθηκαν περιμένουν να δικαστούν, οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά μια ρατσιστική και τρομοκρατική συμπεριφορά από τον διευθυντή και τους καθηγητές.
Αποβολές δίνονται για ασήμαντα ζητήματα και δεχόμαστε τιμωρίες και απειλές για να κάτσουμε φρόνιμα . Η αστυνομία σταματά στο δρόμο μαθητές και προσπαθεί να τους εκφοβίσει σχετικά με τη στάση τους μέσα στο σχολείο.
Και όλα αυτά τη στιγμή που και στο δικό μας σχολείο, όπως και σε όλα τα ΕΠΑΛ πανελλαδικά, χάνονται ώρες επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές π.χ. Τμήμα Νοσηλευτικής, τα μαθήματα δεν διδάσκονται κανονικά, κάνουμε μάθημα σε παγωμένες αίθουσες και πολλοί μαθητές από φτωχές οικογένειες δεν έχουν να αγοράσουν ούτε κολατσιό.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε να γυρίσουν πίσω οι συμμαθητές μας και να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντί μας. Εμείς για κανέναν λόγο δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε.
Καλούμε την ΕΛΜΕ, τους συλλόγους δασκάλων και φοιτητών του ΤΕΙ, και όποιον άλλον θέλει σε συνάντηση την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 6μμ στο ΤΕΙ ,ζητώντας τη συμπαράστασή τους.


Εκ μέρους του 15μελούς συμβουλίου μαθητών του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου