Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Την διπλή ψήφο της Προέδρου χρειάστηκε ο Κάτσινος για να περάσει ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)


Με ψήφους 12-12 και την Πρόεδρο Μαρία Σαμίου να ασκεί τι δικαίωμά της ώστε η ψήφος της να καταμετρηθεί διπλή, εγκρίθηκε κατά... ισοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2014. 

Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, παραδέχονταν τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης ότι ο προϋπολογισμός είναι αντιλαϊκός, δεν είναι αναπτυξιακός και διεκδικητικός, αλλά υποστήριξε την ψήφισή του ως... λύση ανάγκης για να μπορεί ο Δήμος να λειτουργήσει. 

Ταυτόχρονα ηχηρές απουσίες από το στρατόπεδο του κ. Κάτσινου, όπως αυτή του Αντιδημάρχου Ι. Γόγολου, τις πολλάκις διαφωνούσας με την παράταξη κ. Τίνας Μπότσαρη αλλά και τη "βολικά" καθυστερημένη άφιξη του κ. Κοτζαπαναγιώτου, οδήγησαν μειοψηφία και πλειοψηφία να έχουν τον ίδιο αριθμό συμβούλων με αποτέλεσμα η πρόεδρος να αναγκαστεί να δώσει τη σωτήρια λύση και τη λύτρωση αυτή τη φορά στην παράταξη του κ. Κάτσινου. 

Η οικονομική κρίση που στραγγαλίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτυπώνεται με αριθμούς πλέον στον προϋπολογισμό του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2014. 

Ένας προϋπολογισμός που εμφανίζει μείωση της τάξεως του 25% σε σχέση με το έτσι κι αλλιώς μνημονιακό 2013. 

Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2014 ανέρχεται σε 24 εκ. ευρώ περίπου ενώ το 2013 ήταν 32 εκ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι αρκετά μειωμένοι είναι για τέταρτη συνεχή χρονιά οι Κεντρικοί αυτοτελείς πόροι που αποτελούν τη βασική πηγή χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης από το κράτος, ενώ παντελώς κουτσουρεμένη είναι η ΣΑΤΑ, τα κονδύλια δηλαδή που προορίζονται για μικρά έργα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου