Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Πώς θα γλιτώσουν τη διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι των Δήμων


Μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου μπορούν να σωθούν από την κινητικότητα βάσει του σχεδίου που καταρτίζει το υπουργείο Εσωτερικών για τις μετακινήσεις εργαζομένων από δήμους – περιφέρειες.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο κίνδυνος διαθεσιμότητας και απόλυσης παραμένει για τους υπαλλήλους των ΝΠΠΔΔ και των εταιρειών των Δήμων. 

Αναλυτικά, με σχετική διάταξη που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών όσοι υπάλληλοι ενταχθούν στην κινητικότητα ουσιαστικά εξασφαλίζουν την εργασία τους στο Δημόσιο. 

Το μέτρο θα αφορά σε μόνιμους υπαλλήλους των Δήμων και σε όσους εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμους και περιφερειακές ενώσεις δήλων. 

Από τη διαδικασία ωστόσο εξαιρούνται όσοι εργάζονται στις εταιρείες των Δήμων αλλά και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. 

Στην πράξη, πρόκειται για περίπου 5.000 διαθεσιμότητες με το επόμενο κύμα των 12.500 από το δημόσιο, αλλά και πολλές απολύσεις, καθώς κινδυνεύουν πλέον με «ξαφνικό θάνατο» τόσο Νομικά Πρόσωπα, όσο και εταιρείες των δήμων που είναι ζημιογόνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου