Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση Εθελοντικών Οργανώσεων και Ομάδων της Θεσπρωτίας για Δημιουργία Τοπικού Δικτύου Συνεργασίας


Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, συνάντηση – συζήτηση, για την οργάνωση και διάδοση της ιδέας του Εθελοντισμού. 
Η ανταπόκριση, των φορέων και των εθελοντικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Θεσπρωτία, στην πρόσκληση της ΠΕ Θεσπρωτίας ήταν πολύ ενθαρρυντική μεγάλη, αποδεικνύοντας πως ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και πως όλοι είναι πλέον πιο ευαισθητοποιημένοι, ιδιαίτερα απέναντι στους συμπολίτες μας που πλήττονται καθημερινά από την οικονομική κρίση. 
Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς Φιλιατών Γιρομερίου και Πάργας, των Δήμων Σουλίου και Ηγουμενίτσας, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Δ/νσεων Δευετεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, Υπηρεσιακών παραγόντων, Επιστημονικών οργανώσεων, Πολιτιστικών συλλόγων καθώς και σχεδόν το σύνολο των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στον Νομό. 
Ομόφωνα και μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε από κοινού η σύσταση ενός τοπικού Δικτύου συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των δομών κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους αδύναμους οικονομικά κοινωνικά συμπολίτες μας. 
Στα πλαίσια λειτουργίας του δικτύου αποφασίστηκε σε πρώτη φάση, η σύσταση συντονιστικού οργάνου αποτελούμενο από εκπρόσωπο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, των Δήμων, της Ιεράς Μητρόπολης, του Ε.Ε.Σ και δύο από τις οργανώσεις που συμμετείχαν. 
Το συντονιστικό θα συνεδριάσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 προκειμένου να εντοπίσει αναλυτικά τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται και τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να καθορίσει τις προτεραιότητες του Δικτύου και σχεδιάσει τον τρόπο καλύτερης λειτουργίας των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου