Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσπρωτία για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού


Σε εγρήγορση βρίσκεται και η τοπική αστυνομία μετά τη «μεγάλη φυγή» του Χριστόδουλου Ξηρού που έχει προκαλέσει πολιτικό πόλεμο αλλά και πόλεμο μεταξύ των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν καταφτάσει στη Θεσπρωτία κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί κινούνται με ιδιαίτερη διακριτικότητα και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η προσοχή τους είναι εστιασμένη σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές της Θεσπρωτίας. 

Η Θεσπρωτία είχε βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, το καλοκαίρι του 2002, όταν μετά τη σύλληψη του Σάββα Ξηρού, ξεκίνησε το ξήλωμα της 17 Νοέμβρη, της τρομοκρατικής οργάνωσης που πρωταγωνιστούσε επί τρεις δεκαετίες στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. 

Από τη Θεσπρωτία κατάγονταν τέσσερις από τους συλληφθέντες, που είχαν κατηγορηθεί ως μέλη της οργάνωσης, ενώ είχαν ερευνηθεί οι κατοικίες τους στην περιοχή και είχαν εξεταστεί και συγγενικά τους πρόσωπα. 

Οι τρεις από τους τέσσερις, σήμερα είναι ελεύθεροι, όπως και οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες, ενώ ο τέταρτος Θεσπρωτός παίρνει πολύ συχνά άδειες καθώς σπουδάζει. 

Αυτός φαίνεται ότι είναι ο βασικός λόγος που έχει φέρει την Αντιτρομοκρατική στην περιοχή και κάνει την αστυνομία να βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου