Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Σε κατάληψη του κτιρίου της Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας προχώρησαν οι λογιστές του Νομού Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε πολυπληθή συγκέντρωση που έλαβε μέρος χθες 10/02/2014 καθώς και σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας προέβη η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών του Νομού Θεσπρωτίας. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε παράλληλα με πολλές παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα και αποσκοπούν στην κατάργηση πολλών νέων μέτρων τα οποία κρίνονται ως εξοντωτικά για την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας. Συγκεκριμένα τα αιτήματα του κλάδου των φοροτεχνικών/λογιστών είναι τα εξής:

1) Άμεση κατάργηση των άρθρων 53-60 του Ν.4174/2013 που αφορούν ουσιαστικά στο νέο ποινολόγιο και τη συνέργεια.

2) Κατάργηση του εξοντωτικού προστίμου για μη αναγραφή έστω και ενός ατόμου στην μηνιαία Α.Π.Δ. ύψους 10.550 ευρώ.

3) Κατάργηση της διάταξης Ν.4172/2013 (άρθρο 23 περιπτ.β') για τον τρόπο έκπτωσης δαπάνης με βάση τον τρόπο εξόφλησης, κάλυψη της παραπάνω διάταξης από το άρθρο 10 παρ.6 τουΚ.Φ.Α.Σ.

4) Κατάργηση της μηνιαίας/τριμηνιαίας υποβολής συγκεντρωτικής κατάστασης εσόδων-εξόδων.

5) Θεσμοθέτηση παράτασης προθεσμιών παντός είδους για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. ασθένεια) σε πιστοποιημένους λογιστές-φοροτεχνικούς.

6) Υποβολή δηλώσεων-εντύπων από πιστοποιημένα λογιστικά-φορολογικά γραφεία.

7) Άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα του Ν.4172/2013 και επαναφορά αφορολογήτου ορίου τουλάχιστον στο ύψος του εισοδήματος φτώχειας όπως αυτό προσδιορίζεται από την Ε.Ε.

8) Υποβολή πιστωτικών και χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έως την τελευταία μέρα του μήνα/τριμήνου.

9) Επαναπροσδιορισμός φετινών καταληκτικών ημερομηνιών υποχρεώσεων (δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, κ.λπ.) και ισόχρονη μετάθεση προθεσμιών σε περίπτωση μη λειτουργίας συστημάτων για οποιοδήποτε λόγο.

10) Απαίτηση για έγκαιρη έκδοση εγκυκλίων από τη Διοίκηση με σαφή προσδιορισμό οδηγιών και χρόνο προσαρμογής σε νέες διατάξεις όπου αυτό χρειάζεται.

11) Μείωση αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης για αυτοκίνητα Ι.Χ. κάτω των 2.000 cc και κύριας κατοικίας έως 120 τ.μ.

12) Νομική κάλυψη από το Ο.Ε.Ε. πιστοποιημένων λογιστών-φοροτεχνικών.

13) Μη επιβολή οποιουδήποτε πρόστιμου για δηλώσεις ή υποχρεώσεις κ.λπ. των φορολογουμένων, στις περιπτώσεις υπαιτιότητας των Δ.Ο.Υ. ή άλλων υπηρεσιών (π.χ. επανυποβολή δηλώσεων Ε9 λόγω ασυμφωνίας των υποβληθεισών δηλώσεων και της ηλεκτρονικής βάσης της Γ.Γ.Π.Σ.).

14) Εναρμόνιση νομοθετικού πλαισίου με τις πρακτικές άλλων Κρατών (Ε.Ε.και Αμερικής) σχετικά με το ύψος εισφορών όπου το ποσό συναρτάται με το ποσό εισοδήματος του Επαγγελματία.

Οι φοροτεχνικοί /λογιστές του Νομού Θεσπρωτίας έχοντας την απαραίτητη εμπειρία και γνώση ,προϊόν της καθημερινής ενασχόλησης τους με όλους τους κλάδους της οικονομίας αντιδρούν και πρόκειται να αντιδρούν σε κάθε νέο μέτρο που δεν θα προωθεί την ανάπτυξη ,την διαφάνεια ,την απλούστευση των διαδικασιών και την κοινωνική δικαιοσύνη αλλά θα έχει αποτέλεσμα την γιγάντωση της γραφειοκρατίας, την μείωση της διαφάνειας, την άδικη τιμωρία των εντίμων και την καταστροφή της μικρής και μεσαίας επιχείρησης που αποτελεί κινητήρια δύναμη της οικονομίας στην Ελλάδα. 


ΛΕΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΛΑΘΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΧΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΕ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΣΘΕΝΗΣΕΙ,ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ,ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΛΕΜΕ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ/ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Πρέπει επίσης να αντιληφθούν άπαντες πως η πανελλαδική διαμαρτυρία του κλάδου των λογιστών δεν είναι μια συντεχνιακή διαμαρτυρία αλλά μια αντίδραση των εχόντων την γνώση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει αυτή η σειρά απεχθών και αντικοινωνικών μέτρων. Μέτρα τα οποία θα συρρικνώσουν τις τοπικές οικονομίες ,θα οδηγήσουν σε «λουκέτο» τεράστιο ποσοστό των υγιών επιχειρήσεων, θα επιβάλλουν άδικα δυσβάσταχτα πρόστιμα σε όλους και θα οδηγήσουν στην απόγνωση χιλιάδες έντιμους και νομοταγείς συμπολίτες μας. Γι’ αυτό και η αντίδρασή μας αυτή πρέπει να βρεί σύμμαχο όλο τον επιχειρηματικό τομέα, όλο τον ιδιωτικό τομέα καθώς και τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

ΕΤΣΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ,ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!! 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου