Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΜ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η αποστολή πλαισιώθηκε από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, σκάφη κλπ, και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σε Β2Β συναντήσεις με επιχειρήσεις τουριστικών πρακτόρων της Αλβανίας (άνω των 17). Στους Αλβανούς συνεργάτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, διανεμήθηκαν έντυπο και ηλεκτρονικό, τουριστικό υλικό από όλο το Νομό. Επίσης προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα όπως είδη τυριών, ελιές, ούζο & τσίπουρο και κρασί.

Οι συμμετέχουσες Θεσπρωτικές επιχειρήσεις εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την πετυχημένη υλοποίηση και διοργάνωση της δράσης. 



Στα πλαίσια της αποστολής πραγματοποιήθηκε και εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου και των μελών της Ομάδας του Έργου που συμμετείχαν στην Αποστολή, με τον Αρχιεπίσκοππο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Αναμνηστική Πλακέτα με το έμβλημα του φορέα, ένα ιστορικό βιβλίο με φωτογραφικό υλικό της Θεσπρωτίας, αλλά και πλήρες πακέτο έντυπου και ηλεκτρονικού τουριστικού υλικού. Ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια της Θεσπρωτίας, την συνεργασία της Θεσπρωτίας με περιοχές ειδικά της νότιας Αλβανίας αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις. 

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην αποστολή, και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του φορέα και απέστειλαν δείγματα των προϊόντων τους, ευχόμενοι η προσπάθεια αυτή να μεταφραστεί σε επισκεψιμότητα και κρατήσεις από την Αλβανία την νέα τουριστική περίοδο.

Επίσης ευχαριστούν θερμά τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία κο Λεωνίδα Ροκανά για την υποστήριξή του, και ιδιαίτερα την κα Παγώνα Λάρδα, Σύμβουλος ΟΕΥ Α' και τους συνεργάτες της για την άψογη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Παράλληλα ευχαριστούμε που μας τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό η κα Sofiola Kotelli, Γενική Διευθύντρια Τουρισμού του Υπουργείου Αστικής Ανάπτυξης & Τουρισμού της Αλβανίας, και ο κος Εnver Mehmeti, Enver Mehmeti Πρόεδρο της Ένωσης Τουρισμού Αλβανίας.

Τονίζουμε ότι οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις κάλυψαν οι ίδιες τις δαπάνες του ταξιδίου τους
. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου