Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Νικόλας Κάτσιος: Η αύξηση τουριστών από το Ισραήλ στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου


Για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της πολιτικής της για προσέλκυση τουριστών από στοχευμένες αγορές, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Τελ - Αβίβ του Ισραήλ.
 
Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλα Κάτσιο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους των ΜΜΕ, στους οποίους παρουσίασε τις δυνατότητες της Ηπείρου για τουρισμό όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και συγκεκριμένα μνημεία -αναφορά της Ισραηλιτικής κοινότητας.
 
 
Το περίπτερο, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ισραήλ κ. Σπυρίδων Λαμπρίδης, τον οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν.Κάτσιος, ενημέρωσε για το ενδιαφέρον που υπάρχει από το Ισραηλιτικό κοινό για επισκέψεις στην Ήπειρο και ζήτησε τη συνδρομή του, σε ό, τι απαιτείται προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση όσων έχουν προορισμό την Περιφέρειά μας.
 
 
Βάσει των ενδείξεων που υπάρχουν από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση, οι εκτιμήσεις είναι θετικές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ, καθώς διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον τουριστικών πρακτόρων για το θαλάσσιο και τον εναλλακτικό τουρισμό,καθώς και για τα Εβραϊκά μνημεία και την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Ηπείρου.
 
Μετά τη λήξη της Έκθεσης, η Ελληνική αποστολή συμμετείχε στην Ισραηλινή βραδιά που διοργανώθηκε από το περιοδικό Teva Hadvarim & Go Travel Magazines, όπου δόθηκε για άλλη μια φορά η ευκαιρία στους εκπροσώπους της Ηπείρου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην προβολή της περιοχής μας στο Ισραήλ.
 
Στην Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ, είχαν προσκληθεί να φιλοξενηθούν στο Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου όλοι οι αρμόδιοι φορείς του τουρισμού της Ηπείρου, εκ των οποίων ανταποκρίθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, δια του Προέδρου και του μέλους του Δ.Σ. Κ. Βλάχου και Γ. Τάσσου (αντίστοιχα), και η Εβραϊκή Κοινότητα Ιωαννίνων δια της Γενικής Γραμματέας της κ. Αλέγκρα Μάτσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου