Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΕΡΔΙΚΑΣ Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Με κεντρικό σύνθημα "Η κρίση θέλει καλοπέραση" οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πέρδικα που -όπως φαίνεται- θα επιβεβαιώσουν για άλλη μια χρονιά τη φήμη τους στην ευρύτερη περιοχή για τη ζωντάνια και το κέφι που προσφέρουν.

Κορυφαίο γεγονός, βέβαια, η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών σε γκρουπς με "άρματα" και το κάψιμο του "βασιλιά καρνάβαλου" που θα γίνει την Κυριακή των Απόκρεω, στις 2 του Μάρτη το απόγευμα. Να σημειώσουμε ότι στην παρέλαση αυτή μπορούν να συμμετέχουν καρναβαλιστές από όλα τα χωριά της γύρω περιοχής, αλλά και από την Ηγουμενίτσα.

Φυσικά οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την προηγούμενη Κυριακή, 23 Φλεβάρη, μια μέρα που είναι των παιδιών. Πρόκειται για ένα πολύωρο ξεφάντωμα με διάθεση ανεμελιάς που περιλαμβάνει διάφορα δρώμενα και μπουφέ και καταλήγει επίσης σε κάψιμο καρνάβαλου. Την οργάνωση έχει αναλάβει και πάλι ο πολύ δραστήριος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Πέρδικας. Φέτος, με μέριμνα του Μορφωτικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου του χωριού θα γίνουν και μαθήματα κατασκευής χαρταετού.

Το "Κυνήγι του Θησαυρού" θα γίνει φέτος το Σάββατο 1 Μάρτη, παραμονή της Αποκριάς. Όλο το χωριό είναι στο πόδι κατά τη διάρκειά του και τα παιδιά που συμμετέχουν, σε δύο κατηγορίες, αναγκάζουν όλους να πάρουν μέρος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Και αν αφήσαμε να εννοηθεί ότι με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της 2 Μάρτη τελειώσαμε, λάθος! Με λίγη τύχη ως προς τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν η καλή διάθεση συνεχίζεται το πρωί της Δευτέρας (Καθαρά Δευτέρα) με τα "Κούλουμα" και το πέταγμα των χαρταετών στο Καραβοστάσι, την ομορφότερη για πολλούς παραλία του νομού μας. Φυσικά φασολάδα, λαγάνα, ελιές, τουρσιά, ούζο, τσίπουρο και κρασί εντελώς δωρεάν για όλους!

Αξίζει να σημειωθεί από τη διοργάνωση των εκδηλώσεων δε λείπει κανείς φορέας ή Σύλλογος της Πέρδικας. Ο Μορφωτικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων, ο Σύλλογος Εμπόρων & Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων, ο Αθλητικός Σύλλογος "Αρης Πέρδικας" και το Σωματείο Εθελοντών συνεργάζονται υποδειγματικά. 
Σημαντική η αρωγή του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Όχι, η κρίση δεν έχει βάλει κάτω τους Περδικιώτες! 
Ακόμα.

Να είμαστε όλοι εκεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου