Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ποιοι εκπαιδευτικοί είναι υποψήφιοι για υποχρεωτική μετάθεση Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι εκπαιδευτικοί ου είναι υπεράριθμοι κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης.

Οι οριστικοί πίνακες κυρώνονται το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου κάθε έτους.

Στις κενές θέσεις όπου κανείς εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να μετατεθεί, σύμφωνα με το «Έθνος» μετατίθενται οι εξ ολοκλήρου υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί της γεωγραφικά πλησιέστερης περιοχής μετάθεσης.

Χαρακτηρισμός υπεράριθμων
1. Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει 12 έτη προϋπηρεσίας και πλεονάζουν εξ ολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσής που υπηρετούν και δεν συμπληρώνουν το 60% τουλάχιστον του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου σε μονάδα της ίδιας ή διαφορετικής εκπαιδευτικής βαθμίδας με μαθήματα της πρώτης και της δεύτερης ειδικότητας, χαρακτηρίζονται με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ύστερα από την εισήγηση των περιφερειακών συμβουλίων εξ ολοκλήρου υπεράριθμοι στην οικεία περιοχή μετάθεσης

2. Οι ίδιοι κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που συντάσσονται ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ειδικότητα.

3. Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κλάδους ή ειδικότητες που σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις επιτρέπεται να διδάσκουν και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης, χαρακτηρίζονται ολικά υπεράριθμοι και κατατάσσονται στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων ύστερα από κοινή εισήγηση των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων και των δύο βαθμίδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου