Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ένσταση Θωμά Παππά κατά της εκλογής του Γιάννη Λώλου


Ένσταση κατά της εκλογής του νέου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Λώλου Γιάννη ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών νομού Θεσπρωτίας, σύμφωνα με την παρ. 1ε του άρθρου 14 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) περί κωλυμάτων και ασυμβίβαστου, κατέθεσε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Παππάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα, υπάρχει και δεύτερη ένσταση κατά του κ. Λώλου, χωρίς εώς τώρα να έχουμε διασταυρώσει από ποιόν έχει υποβληθεί, με τα δάχτυλα να δείχνουν Μαργαρίτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο κ. Παππάς προχώρησε σε αυτή τη κίνηση, νιώθοντας την υποχρέωσή, σαν ενεργός πολίτης αλλά κυρίως σαν υποψήφιος Δήμαρχος, να μην επικροτεί την ανομία, αφού γνωρίζει ότι δεν θα έχει κανένα προσωπικό όφελος ο συνδυασμός του, αφού σε περίπτωση κωλύματος του κ. Λώλου, δεν επαναλαμβάνονται οι εκλογές αλλά, μετά από εσωτερική διεργασία του συνδυασμού του, εκλέγεται νέος επικεφαλής - Δήμαρχος.

Βέβαια στην ένστασή του ο κ. Παππάς, ζητάει να διερευνηθούν και τυχόν νομικές προεκτάσεις στο σύνολο του συνδυασμού του κ. Λώλου, κάτι όμως που δεν προκύπτει από τα στοιχεία που έχει το μπλοκ μας στα "χέρια" του.

Πριν προχωρήσουμε όμως θα θέλαμε να εκφράσουμε τη προσωπική μας άποψη επί του θέματος και τη διαφωνία μας στη επιλογή του κ. Παππά.

Άλλωστε, νιώθουμε πως το δικαιούμαστε, αφού πρώτοι - ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ - γράψαμε στις 9 Απριλίου και στις 14 Απριλίου (1,5 μήνα πριν τις εκλογές) απαντώντας σε ανακοίνωση του κ. Λώλου, για το κώλυμα του .

Και εξηγούμαστε:

Κακώς.
Πολύ κακώς υπάρχει το συγκεκριμένο κώλυμα.

Κανένας νομοθέτης του Καλλικράτη δεν μπορεί να μας πείσει πως ασκεί περισσότερη εξουσία ο κ. Λώλος που ήταν προϊστάμενος στη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας, από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Κάτσιο, Μαρτίνη, Κοτζοπαναγιώτου, Ντάγκα, Γόγολο, ή τον Ανιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη, ή τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, ή από τον αρχιμαέστρο Βουλευτή και Υφυπουργό κ. Άdωνι Μπέζα , οι οποίοι, για το νομοθέτη, δεν έχουν τη "δύναμη" να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους, άρα δεν έχουν κώλυμα (οι μισοί εκ των οποίων εκλέχθηκαν, σχεδόν πρώτοι στους συνδυασμούς τους).

Το ζητούμενο είναι στο τί πραγματικά προκάλεσε την υποβολή ενστάσεων, γιατί όπως είπαμε δεν είναι μόνο η ένσταση του κ. Παππά.

Αυτό που πραγματικά το προκάλεσε είναι η συμπεριφορά κάτι "πρωτοπαλίκαρων" του συνδυασμού του κ. Λώλου (μετά από γραπτές υποσχέσεις πρωτοπαλίκαρα - γιατί ως γνωστό τα γραπτά μένουν - και μετά από άδεια του τσοπάνη. Έτσι "σύντροφε Ηλία;) οι οποίοι, παρ' όλο που γνώριζαν τα προβλήματα εκλογιμότητας του επικεφαλής τους, συνέχισαν, και μετά από την σαρωτική νίκη τους, να προκαλούν την τοπική κοινωνία, σε σημείο εκβιασμού, να επιτίθενται λεκτικά σε όσους έλεγαν το αυτονόητο περί κωλύματος

Εκτός και εάν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ του τσοπάνη, οπότε τους βγάζουμε το καπέλο.

Τώρα, και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης του Δημάρχου αρκετοί από τον συνδυασμό του κ. Λώλου (άρα κάτι γνωρίζουν και αυτοί. έτσι δεν είναι σύντροφε Ηλία και συντρόφισσα Αλέκα;) αν και επίσημα δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη. Ακόμα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι για το Δήμο Ηγουμενίτσας θα είναι θερμό, κάτι που προμηνύει από τώρα για τις "θερμοκρασίες" που θα επικρατούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας τα επόμενα 5 χρόνια.

Εμείς τα είπαμε. Νωρίς.
Και "αμαρτία" εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου