Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Περιηγηθείτε στα Σύβοτα μέσω του Google street view


Η επίσημη πρώτη και για την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες από την Google και την δημοφιλή εφαρμογή Street view.

O επισκέπτης της εφαρμογής έχει την δυνατότητα να περιηγείται εικονικά με ρεαλιστική απεικόνιση στην Θεσπρωτία. Το Street View περιλαμβάνεται στους online χάρτες της Google και μέσω λεπτομερών πανοραμικών φωτογραφιών από το ύψος του δρόμου, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη του Ιντερνετ να «περιηγηθεί» από τον υπολογιστή ή την «έξυπνη» συσκευή του στους κεντρικούς δρόμους, στις παραλίες και τα γραφικά στενά του νομού.


Oπως ανέφερε ο Στέφανος Λουκάκος, γενικός διευθυντής της Google Ελλάδας, η υπηρεσία χρησιμοποιείται από πολλούς στο εξωτερικό που θέλουν να πάρουν μια πρώτη ιδέα για τη χώρα και την περιοχή όπου σκέφτονται να κάνουν διακοπές. Κάτι που σημαίνει ότι αναδεικνύει την πλούσια φυσική ομορφιά της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Ως ένα εργαλείο διαφήμισης του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας μας χαρακτήρισε, από τη μεριά του, το Street View ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας: «Στο πρόσωπο της Google, η Ελλάδα βρήκε έναν άξιο συνεργάτη».


Εκτός από τον τουρισμό, σύμφωνα με τον Ουλφ Σπίτζερ, μάνατζερ του Street View της Google, εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να προγραμματίζουν τις μετακινήσεις τους, ενώ πολλές εταιρείες ενσωματώνουν στα σάιτ τους τις πανοραμικές εικόνες, που η Google προσφέρει δωρεάν, για να διαφημίσουν τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις τους.


Οι λήψεις έγιναν τη διετία 2011-2012 από τα ειδικά οχήματα της Google. Στο πλαίσιο της ανανέωσης του υλικού της υπηρεσίας που έχει ξεκινήσει παγκοσμίως η εταιρεία, σύντομα τα αυτοκίνητα θα ξαναβρεθούν στην Ελλάδα, για να αποτυπώσουν τις ήδη φωτογραφημένες περιοχές με νέες εικόνες, αλλά και για να «σαρώσουν» ακόμη περισσότερα μέρη.

Δείτε τα Σύβοτα στο street view της Google
Καντε κλικ ΕΔΏ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου