Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Πόλεμος των ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας - Ιωαννίνων για τα δρομολόγια στα Σύβοτα


Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας με αφορμή τη γραμμή που λειτουργεί από την Ηπειρωτική πρωτεύουσα προς τα Σύβοτα. 

Τη γραμμή λειτουργεί το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το οποίο παρουσιάζοντας τάση απόλυτου ηγεμονισμού, θέλει να την εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά και όχι με το καθεστώς που λειτουργούν τα διανομαρχιακά δρομολόγια. 

Σημειώνεται ότι λεωφορείο από τα Γιάννινα προς τα Σύβοτα πηγαίνει μόνο τα Σαββατοκύριακα κατά τους θερινούς μήνες κι αυτό γιατί πρόκειται για έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό με αυξημένη κίνηση. 

Το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει απευθυνθεί εγγράφως στην Περιφέρεια Ηπείρου και ζητά την απαγόρευση εκτέλεσης του εν λόγω δρομολογίου, θεωρώντας ότι είναι παράνομο. 

Μάλιστα προτείνει τη δρομολόγηση διαδικασιών για την καθιέρωση νέας υπεραστικής γραμμής Σύβοτα- Ιωάννινα και αντίστροφα με κοινή εκμετάλλευση, κατά ποσοστό 50% από κάθε ΚΤΕΛ. 

Στο ίδιο θέμα παρενέβη και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος του τοπικού ΚΤΕΛ. 


EpirusPost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου