Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Τον ξάδερφό του διόρισε στη θέση του Γεν. Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας ο Δήμαρχος Γιάννης Λώλος


Όταν προ διμήνου περίπου σε πρωτοσέλιδο άρθρο μας αναφέραμε προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» πιο λιανά δεν μπορούσαμε να τους το κάνουμε!!! Είχαμε βέβαια τις πληροφορίες μας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν έτοιμοι να …υποκύψουνε σε εκκλήσεις συγγενών και φίλων. Και δεν αναφερόμασταν τόσο για τους αντιδημάρχους, δεδομένου ότι οι αντιδήμαρχοι –κατά κανόνα- επιλέγονται από τους πρώτους σε σταυρούς δημοτικούς συμβούλους, είτε μας αρέσει είτε όχι. 

Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους συνεργάτες των δημάρχων, όπως των Γενικών Γραμματέων των Δήμων, των Ειδικών συνεργατών και συμβούλων οι οποίοι θα καθορίσουν και θα διαμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας των δήμων καθώς και των ειδικών προγραμμάτων που θα διαχειριστούν οι Δήμοι; 

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος δεν το έπιασε το υπονοούμενο και δεν κατάλαβε ότι οι Δημότες επιθυμούν μια νέα σελίδα στα κοινά με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατικές επιλογές και αποφάσεις και επέλεξε τελικώς για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας ένα …δικό του άνθρωπο. Και όταν λέμε “δικό του” άνθρωπο, εννοούμε συγγενή του. Συγκεκριμένα ο κ. Λώλος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα επέλεξε τον κ. Σταύρο Κατσίλη, ο οποίος είναι εξάδελφός του. Βέβαια, ο νόμος ορίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγγένεια με το Δήμαρχο μέχρι β΄ βαθμού, ενώ οι δύο άνδρες έχουν μεταξύ τους συγγένεια δ’ βαθμού. Αυτό βέβαια μπορεί να καλύπτεται από το νόμο. Άλλωστε όπως διατεινότανε πριν μερικά χρόνια και ο Γ. Βουλγαράκης πρώην υπουργός της Ν.Δ. «Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό». Όσον αφορά το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, το αξιολογεί ο καθένας αναλόγως με τα διδάγματά του και την παιδεία του…! 

Εκτός της συγγένειας με τον κ. Λώλο, ο κ. Κατσίλης ήταν επίσης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Λώλου, ωστόσο οι δημότες του Δήμου Ηγουμενίτσας μη γνωρίζοντας τα προσόντα του κ. Κατσίλη δεν του έδωσαν ικανό αριθμό ψήφων ώστε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, καταλαμβάνοντας μια από τις τελευταίες θέσεις σταυροδοσίας του συνδυασμού του, συγκεντρώνοντας συνολικά 157 σταυρούς, οι 30 εκ των οποίων στο χωριό του. 

Τι κι αν υπάρχει η συγγένεια μεταξύ των δύο ανδρών, τι κι αν οι δημότες του Δήμου Ηγουμενίτσας δεν προτίμησαν τον κ. Κατσίλη ούτε για δημοτικό σύμβουλο, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος παράβλεψε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία και επέλεξε τελικώς να τον διορίσει ως Γενικό Γραμματέα του Δήμου. 


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΛΗΣ 

Ο κ. Κατσίλης έχει σπουδάσει νομικά στην Ελλάδα και έχει μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από χώρα του εξωτερικού. Τα μεγαλύτερα προσόντα του βέβαια, φαίνεται ότι είναι αφενός η κομματική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου η συγγένειά του με τον κ. Λώλο, τα οποία του έχουν προσφέρει μια πλούσια θητεία σε κρατικοδίαιτα πόστα. 

Έχει διατελέσει σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, ενώ έχει υπάρξει ειδικός συνεργάτης του τέως Δημάρχου κ. Ανδρέα Νταή, όταν εκείνος εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Η τελευταία του θέση ήταν αυτή του Διοικητή του Γ.Ν. Νοσοκομείου Καστοριάς το 2010, επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου. Βέβαια, ακόμη και επί Ν.Δ. εργάστηκε σε παρόμοια έργα, όπως σε ευρωπαϊκά προγράμματα που επιμελήθηκε στην πρώην Νομαρχία Θεσπρωτίας επί νομαρχίας Βασίλη Γιόγιακα. 

Το αν τα πήγε καλά σε όλα αυτά τα πόστα και με ποια κριτήρια επιλέχθηκε για όλες αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, δεδομένου ότι τότε δεν υπήρχε το “σοβαρό κράτος” που έχουμε σήμερα για να περάσει και από την ανάλογη …αξιολόγηση, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι! Κατά τα άλλα, του ευχόμαστε καλή θητεία και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα! 

Όσον αφορά τον κ. Λώλο, αναμένουμε την επόμενη αξιοκρατική πρόσληψη –σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- συγγενή συνεργάτη του αυτή τη φορά! Να δούμε αν τολμάει κανείς να μας διαψεύσει…! 


ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου