Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ο Φώτης Τ. Παπαγεωργίου, σχετικά με την Υγεία


Ο χώρος της υγείας είναι ένας πολύ ευαίσθητος τομέας ,σε αυτόν έχουν επενδύσει πολιτικά και κομματικά ,όλες οι κυβερνήσεις .
Τα τελευταία χρόνια ,έχουν υποβαθμιστεί όλες οι μονάδες Υγείας , λόγω του όγκου των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί και της μεγάλης μείωσης των επιχορηγήσεων από τον κρατικό μηχανισμό . 
Γι αυτό θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνεις και παρατηρήσεις ώστε να συμβάλω στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας που θα ανταποκρίνονται στις μεγάλες ανάγκες των ασθενών. 
Γιατί ,δεν παρέχουμε σωστή περίθαλψη ,όταν αναγκάζονται οι ίδιοι οι ασθενείς ,που τις περισσότερες φορές είναι καρκινοπαθείς ,να αγοράζουν ,τις γάζες και τα ενέσιμα φάρμακα που είναι πανάκριβα. 
 
1ον) Η κατάργηση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ,που ήταν έργο του Γιώργου Παπανδρέου, έχει ακρωτηριαστεί και ελάχιστα θέματα προβάλλονται στο Διαδίκτυο. Ο σκοπός της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ είναι να δίνει την δυνατότητα σε κάθε πολίτη να ελέγχει τα Διοικητικά Συμβούλια και τις αποφάσεις που λαμβάνονται ,σε κάθε Νοσοκομείο και σε κάθε Κέντρο Υγείας. Καθώς επίσης και σε κάθε προμηθευτική Εταιρεία , να μπορεί να ελέγχει τις τιμές των υλικών, των φαρμάκων και των μηχανημάτων της Υγειονομικής μονάδας που γίνεται η ανάρτηση για την προμήθεια των υλικών αυτών και τον υγιή ανταγωνισμό για τις οικονομικότερες τιμές προς όφελος του κάθε Ιδρύματος . 
 
2ον ) Ένα άλλο σοβαρό θέμα ,το οποίο ήταν και αυτό πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, με επιτροπές που θα αποτελούνται τα μέλη τους από αιρετούς επιστήμονες και από διαφορετικούς χώρους εργασίας ώστε να μην υπάρχουν οι βαθμολογητές του ιδίου χώρου, γιατί έτσι θα διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα της αξιολόγησης που θα βασίζεται στην ικανότητα και την απόδοση του κάθε υπάλληλου .
 
3ον ) Οι τοποθετήσεις με αξιοκρατικά κριτήρια των Προϊσταμένων των Τμημάτων ,των Διευθυντικών Στελεχών και Υποδιευθυντών ,γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα γίνεται μόνον με συντεχνιακά κριτήρια χωρίς ιδιαίτερα προσόντα και η θητεία τους ανανεώνεται σύμφωνα με την κομματική τους ταυτότητα .Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την διάβρωση των προσώπων σε θέσεις ευθύνης και την ανεπάρκεια τους να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους . 
 
4ον )Οι μεγάλες ελλείψεις του Νοσηλευτικού και Διοικητικού Προσωπικού έχουν φέρει τα Νοσοκομεία σε πλήρη διάλυση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο των σημαντικών μονάδων και τμημάτων , γιατί είναι ανίκανα να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες, οι οποίες έχουν αυξηθεί λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς και των μεταναστών που έχουν εισέλθει στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
 
5ον ) Οι τοποθετήσεις Διοικητών και Υποδιοικητών να γίνονται μέσω διαγωνισμών , με ανάρτηση στο Διαδίκτυο ,ώστε να διασφαλίσουμε τους καλύτερους επιστήμονες, που θα έχουν τις γνώσεις πάνω στα Υγειονομικά θέματα και με άρτια κατάρτιση για να μπορούν να ανταποκριθούν στον δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν .
 
Σε ένα συντονισμένο κράτος ,που σέβεται τον πολίτη, είναι επιβεβλημένο να γίνουν άμεσα οι αλλαγές που θα επιφέρουν ανακούφιση και σωστές υπηρεσίες σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη. Όμως η πρώτη Αριστερή Κυβέρνηση , που δίνει σημασία σε άλλες προτεραιότητες ,όπως προσλήψεις με οικογενειακά κριτήρια , έχει απαξιώσει τελείως το σύστημα υγείας και τα Νοσοκομεία είναι σε πλήρη αποσύνθεση.
 
Φώτης Τ. Παπαγεωργιου
Υποψήφιος βουλευτής
Ν Θεσπρωτίας
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου