Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας


Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές του σωματείου, αλλά και αυτούς που ταλαντευτήκαν και που για διάφορους λόγους δεν έκαναν αυτό το βήμα. 

Η αύξηση ψηφισάντων κατά 50% είναι όπλο στη δύναμη των εργαζομένων αλλά γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες τη νέα Διοίκηση. 

Σε μια εποχή που η επίθεση του κεφαλαίου εντείνετε, η συμμετοχή και η δράση όλων των εργαζομένων μέσα από το σωματείο είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ίδια την επιβίωση μας σαν εργαζόμενοι. 

Σας καλούμε σε παραπέρα μαζικοποίηση του σωματείου μας και την συμμετοχή σας στην καθημερινή του δράση. 

Σχετικά με μια ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας σαν ‘’ταξική πορεία’’ -προφανώς είναι ο μεμονωμένος Υποψήφιος, - και την χολή που στάζει κατά του ΠΑΜΕ - βρήκαν από ότι φαίνετε τον ‘’αντίπαλο’’ και το άλλοθι τους για την σύμπλευση τους με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό - και τους ισχυρισμούς του για νόμιμες η όχι διαδικασίες κατάρτισης ψηφοδελτίων και την κατανομή των εδρών, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής: 

Η συγκρότηση, η κατάρτιση των ψηφοδελτίων όπως και η κατατομή των εδρών, γίνετε από την εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή από την Γ.Σ. του σωματείου και με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, με βάσει το τι προβλέπει το καταστατικό του σωματείου και ο σχετικός νόμος που καθορίζει την λειτουργία τους, κι όχι από τις επιθυμίες κάποιας πλειοψηφίας η μειοψηφίας. 

Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι συντάκτες της σχετικής ανακοίνωσης καταγγελίας εφόσον συμμετέχουν στα κοινά. 

Αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε και σε αυτές τις εκλογές. 

Ο οποιονδήποτε άλλος ισχυρισμός αποσκοπεί στην συκοφάντηση και μόνον του σωματείου, του ταξικού προσανατολισμού που έχει, και της απερχόμενης διοίκησης του η οποία μπήκε στην διαδικασία έγκρισης η όχι της δράσης της από τους συναδέρφους τόσο στην Γ.Σ. όσο και στις εκλογές, και έτυχε της πλήρους έγκρισης και παραπέρα ενίσχυση της. 

Κάνουμε καθαρό λοιπόν ότι, το Σωματείο είναι ανοιχτό σε όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους και ανέργους, τους οποίους και για άλλη μια φορά τους καλούμε να εγγραφούν και να συμμετέχουν. 

Διαβεβαιώνοντας ότι το σωματείο θα συνεχίσει να πορεύετε ταξικά, αγωνιστικά για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων και των εργαζομένων γενικότερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου