Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας εκφράζει τη κατηγορηματική της αντίθεση στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική Κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ. 

Παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του προηγούμενου διαστήματος, προχωρά στην εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και κυριολεκτικά καταργεί ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν εδώ και δεκαετίες με πολύχρονους αγώνες. 

Ένα νέο εργασιακό τοπίο είναι προ των πυλών, που μαζί με το νέο μισθολόγιο και την αξιολόγηση θα δημιουργήσει συνθήκες μεσαίωνα και θα διαιωνίσει την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Τα προβλήματα γι’ άλλη μια χρονιά είναι εδώ, ακόμη μεγαλύτερα, ακόμη πιο έντονα. 

Οι μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, τα χιλιάδες κενά σε όλη την Ελλάδα, οι προσλήψεις αναπληρωτών με το σταγονόμετρο, τα προβλήματα της ειδικής και προσχολικής αγωγής, οι ελάχιστες πιστώσεις για το Δημόσιο Σχολείο διαμορφώνουν μια πραγματικότητα πολύ δύσκολη για όλους μας. 

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της 12ης Νοέμβρη και κλιμακώνουμε την πάλη μας το επόμενο διάστημα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και με τη μορφή απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Μετά την ολομέλεια των προέδρων με ευθύνη του Δ.Σ. της ΔΟΕ να πραγματοποιηθεί νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων για τη καλύτερη προετοιμασία του αγώνα. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: - Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! 

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. - Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές συναδέλφους - ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης! 

Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά στα επίπεδα του 2009. 

- ΟΧΙ στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 τους μέσα στην τάξη. 
- Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους! 
- ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. 
- OXI στους πλειστηριασμούς κατοικιών. 

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί μαζί με τον εργαζόμενο λαό, έχουμε μόνο μια διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου