Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Η 11χρονη Σπυριδούλα γιόρτασε την ονομαστική της γιορτή στο καταφύγιο αδέσποτων Ηγουμενίτσας


Παρέα με τα εγκαταλελειμμένα σκυλάκια που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα επέλεξε να περάσει η 11χρονη Σπυριδούλα την ημέρα της ονομαστικής της γιορτής, δίνοντας και παίρνοντας μεγάλη χαρά.

Όταν η μαμά της την ρώτησε τι δώρο θέλει να της κάνει σήμερα που γιορτάζει, η Σπυριδούλα είχε μία και μοναδική επιθυμία και λαχτάρα. Να επισκεφθεί το καταφύγιο για να κεράσει λιχουδιές τ’ αδέσποτα σκυλάκια και να γίνει ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας. Και φυσικά δεν της χάλασε το χατίρι.


Η κα Έφη Ασβέστη, ενεργό μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας και εθελόντρια στο καταφύγιο Ηγουμενίτσας, μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” επεσήμανε ότι ακόμα και τα πιο επιφυλακτικά σκυλάκια λάτρεψαν τη Σπυριδούλα και δεν την άφηναν να φύγει. Κέρασε ένα – ένα τα μουσούδια με τις λιχουδιές που τους είχε φέρει και έγινε το 5ο ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας που φροντίζει αυτά τα πλάσματα στο καταφύγιο. «Χρόνια πολλά αστέρι μας. Καλώς ήρθες στην ομάδα μας. Δεν θα είναι όλες οι μέρες όμορφες. Όμως κάποιες μέρες θα πηγαίνουν τη ψυχή μας ακόμα πιο μπροστά» αναφέρει η κα Έφη Ασβέστη απευθυνόμενη στη Σπυριδούλα.


Η 11χρονη Σπυριδούλα που φροντίζει όλα τ΄αδέσποτα της γειτονιάς της και μας δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και εθελοντισμού γράφει για τη σημερινή ημέρα: «Στη γιορτή μου ήθελα να περάσω όμορφα. Ήθελα να πάω κάπου που να νιώσω όμορφα. Τη μέρα μου σήμερα την πέρασα στο καταφύγιο Ηγουμενίτσας με αυτά τα υπέροχα πλάσματα. Πέρασα υπέροχα, φανταστικά. Πήρα πολύ αγάπη, πολλά φιλάκια και απίστευτες αγκαλιές κι ένιωσα ευτυχισμένη. Πρέπει όλοι να σώσουμε αυτές τις ψυχές κι αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και να ξεχωρίζουμε από το βασίλειο των ζώων οφείλουμε έμπρακτα να δείξουμε την αγάπη μας.


Γιατί τη λέξη αγάπη όλοι την ξέρουμε. Την ουσία έχουμε ξεχάσει. Έρχονται Χριστούγεννα. Καλό είναι αντί να δώσουμε άψυχα δώρα ας χαρίσουμε στους αγαπημένους μας εάν το θέλουν πολύ ένα ζωάκι από το καταφύγιο. Έτσι θα έχουμε σώσει μια ακόμα ζωούλα και θα δεχτούμε πολύ αγάπη γιατί τα ζώα ξέρουν να αγαπάνε. Οι άνθρωποι το έχουν ξεχάσει». 

 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου