Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ο Μ. Κάτσης στα βραβεία "Γυναίκες της χρονιάς στην Ελλάδα 2015" που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων


Με αφορμή την 18η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα της προστασίας των δικαιωμάτων του μετανάστη, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, εκδήλωση από την Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων, με τίτλο "Γυναίκες της χρονιάς στην Ελλάδα 2015". 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα κ. Dervishi, o Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλής, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατρούγκαλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτσης, κ. Καραγιάννης και κ. Τελιγιορίδου, καθώς και πλήθος κόσμου από τις δύο χώρες. 

Ο Μάριος Κάτσης κατά τη διάρκεια της βράβευσης, απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό: 

«Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε με την πρόσκληση σας σε αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση. Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι ανάμεσα σας, σε μία σημαντική μέρα για τη γυναίκα. Γνωρίζω ότι για να φτάσετε εδώ σήμερα είχατε μια μακρά και δύσκολη πορεία. Και ως γυναίκες, σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, αλλά και ως μετανάστριες σε μια ξένη χώρα, μακριά από την πατρίδα σας. 

Αποτελείτε παράδειγμα θέλησης για όλους μας. Η ένταξη σε μια νέα κοινωνία είναι από μόνη της αξιέπαινη, πολύ περισσότερο όταν συνοδεύεται κι από τα δικά σας επιτεύγματα, για τα οποία πρέπει να είστε πολύ υπερήφανες.

Με τη στάση σας δείχνετε έμπρακτα το δρόμο για τη δημιουργική συνύπαρξη των λαών μας. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελείτε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Και να μην ξεχνάμε αν υπάρχει μια δύναμη που κινεί τον κόσμο αυτή δεν είναι άλλη από τη γυναίκα.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου