Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 11/12/2015


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Η κυβερνητική πολιτική, σε πλήρη συμπόρευση με τις υποδείξεις των λεγόμενων θεσμών, έχει στοχοποιήσει σε κάθε επίπεδο τους εργαζόμενους. Tο ασφαλιστικό σύστημα έχει χάσει κάθε έννοια πρόνοιας για τον πολίτη, οι συντάξεις περικόπτονται σε σχεδόν ευτελιστικά για την αξία της ανθρώπινης υπόστασης επίπεδα. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι υποβαθμίζουν το επίπεδο της διαβίωσης των πολιτών σε καθημερινή βάση, όλο και περισσότερο. 

Σε αυτά τα πλαίσια, στοχοποιείται και η μισθοδοσία μας. Η κυβέρνηση, δια του υπουργού εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, με μεταμεσονύκτια τροπολογία μεταξύ Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (κατά τη συνήθη αντιδημοκρατική τακτική των μνημονιακών κυβερνήσεων) , ψηφίζει την καταβολή της μισθοδοσίας μας από ίδιους πόρους των Περιφερειών, αντί να γίνεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, όπως άλλωστε γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. 

Επιλέγουν να αγνοήσουν το γεγονός ότι οι Περιφέρειες λειτουργούν με δεσμευμένα τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Επιλέγουν να αγνοήσουν τη βούληση των εργαζομένων, που από το Μάρτιο είχαμε γνωστοποιήσει στον προηγούμενο υπουργό Εσωτερικών και καταστήσαμε σαφές ότι οι μισθοί μας πρέπει να καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα περαιτέρω. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά δε, ο υπουργός Εσωτερικών, διατείνεται από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝ.Π.Ε. ότι με την αλλαγή αυτή στη μισθοδοσία μας ‘‘θα μπει τάξη’’, αντί να παραδεχτεί την έλλειψη κάθε πολιτικής βούλησης εκ μέρους της Κυβέρνησης. 

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ. Δεν θα ανεχθούμε οι μισθοί μας να μείνουν στον αέρα. Δεν θα δεχτούμε καμία αλλαγή στην καταβολή της μισθοδοσίας μας, δεν θα επιτρέψουμε τη δέσμευσή της από τρίτους. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. 

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι, 

Με την από 25/11/15 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, έχει προκηρυχθεί 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12 , με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 12.00 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ. 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ. ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου