Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα καράβι έχει το ρόλο πρωταγωνιστή στον φετινό εορταστικό στολισμό της Ηγουμενίτσας, δίνοντας μια διαφορετική νότα στην εικόνα της πόλης. Μια νότα λίγο πιο ζεστή, πιο νοσταλγική και σίγουρα, πολύ πιο ελληνική. Γιατί καλό το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλά, όπως και να το κάνουμε, το καραβάκι μάς θυμίζει άλλες εποχές, πιο οικείες και ελληνικές.

Καράβι άλλωστε στόλισε φέτος και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας στους δημόσιους χώρους ευθύνης του, δίνοντας έτσι κι αυτός το στίγμα της πόλης που είναι αγκαλιασμένη με τη θάλασσα και το λιμάνι της.


Παρά το ψιλόβροχο που άρχισε λίγη ώρα αφότου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη φωταγώγηση του δέντρου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημαρχείου, όπου από τις 17:30, ο Δήμος σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, πρόσφερε ζεστά ροφήματα, ενώ ακολούθησε show με μαζορέτες.


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος έδωσε το σύνθημα για τη φωταγώγηση του στολισμού της πλατείας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, τονίζοντας στη σύντομη ομιλία του πως οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας, στρέφουν την προσοχή τους στα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα έκανε αναφορά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αλλά και στις κοινωνικές δράσεις που θα αναληφθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών. 

Το στολισμένο καράβι, λένε ότι, συμβολίζει την καινούρια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Ιησού. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, τα καραβάκια που θα στολιστούν φέτος, σε όλη τη χώρα, και με τη συγκυρία των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, να δώσουν νέα πλεύση στη χώρα το 2016, να την ταξιδέψουν σε ήρεμα νερά και να μας δείξουν τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου