Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε εχτές στην Ηγουμενίτσα, η ενημέρωση για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας στην ΠΕ Θεσπρωτίας


Δεκάδες βοοτρόφοι της ΠΕ Θεσπρωτίας βρέθηκαν εχτές , στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕ Θεσπρωτίας, στην Ηγουμενίτσα, προκειμένου να ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της Οζώδους Δερματίτιδας, ασθένεια η οποία πλήττει τα βοοειδή και εμφανίστηκε επιζωοτιολογικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Στην τοποθέτησή του, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κάτσιος, μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Η Περιφερειακή αρχή προσπαθεί να στέκεται δίπλα στον παραγωγό τόσο στα καθημερινά προβλήματα όσο και στα έκτακτα δίνοντας μεγάλη σημασία στη πρόληψη.
Με τη σημερινή λοιπόν ημερίδα ενημερώνουμε τους βοοτρόφους της Π.Ε. Θεσπρωτίας για τον πολύ σοβαρό κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού της οζώδους δερματίτιδας. 
Με τις υπηρεσίες μας θα είμαστε σε εγρήγορση ώστε να μη χρειαστεί να βιώσουμε τις καταστροφικές συνέπειες της νόσου αυτής. 
Καλούμε λοιπόν όλους τους βοοτρόφους να βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες. 
Έχουμε συστήσει για τέτοιες περιπτώσεις το κέντρο αντιμετώπισης εκτακτων αναγκών με τη συμμετοχή των αρμόδιων επιστημόνων της υπηρεσίας. 
Ακόμη θέλω να ενημερώσω οτι η ΕΝ.ΠΕ. μέσω του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη έχει προτείνει προς τον αρμόδιο Υπουργό την επιδότηση για τον προληπτικό εμβολιασμό ολων των βοοειδών της χώρας, για να μπορεί το κόστος να είναι ανεκτό για τους παραγωγούς, επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις για την εθνική οικονομία σε περιπτωση εξάπλωσης του ιού θα είναι καταστροφικές."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου