Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ηγουμενίτσα: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΒΙΝΤΕΟ)


Η πόλη της Ηγουμενίτσας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Την Τετάρτη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου "Αλεξάνδρα Τσιάβου" στην Ηγουμενίτσα, η γιορτή της ΣΤΟΡΓΗΣ, όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις των ειδικών σχολείων αλλά και το βίντεο που γύρισαν τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ. 

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας «έντυσε» τις βιτρίνες των μαγαζιών της με μηνύματα στήριξης στα άτομα με αναπηρία, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο. 

«Δεν είμαι αυτό που μου συμβαίνει είμαι αυτό που επιλέγω να γίνω», «Ένας κόμπος δεν λύνεται, τραβώντας από τις δυο πλευρές», «Η προκατάληψη είναι η χειρότερη μορφή αναπηρίας», είναι λίγα μόνο από τα μηνύματα υποστήριξης που φιλοξενούνται από τη Δευτέρα στις βιτρίνες κεντρικών καταστημάτων της Ηγουμενίτσας. 

Η δράση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία του συλλόγου Στοργή που δραστηριοποιείται στο νομό Θεσπρωτίας από το 1992, που θέλει μέσα από αυτή την ενέργεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να συμβάλλει στην κατάργηση του ρατσισμού έναντι στα άτομα με αναπηρία.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο:


Επίσης δείτε την ταινία των παιδιών της ΣΤΟΡΓΗΣ "Η Ζωή Αλλιώς"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου