Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ


«Θετικότατη» χαρακτήρισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας  Β. Γιόγιακας την επαναφορά της χορήγησης του προνοιακού επιδόματος στους ανασφάλιστους υπερήλικες στο επικείμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα που θα έχει ψηφιστεί έως τον Ιανουάριο, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στο πλαίσιο συνεδρίασης της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι στον Προϋπολογισμό του 2016 προβλέπονται 62 εκατ. € για τη χορήγηση του προνοιακού επιδόματος σε ανασφάλιστους υπερήλικες, το οποίο κατά μείζονα λόγο αφορά ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο ή τον Πόντο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Θεσπρωτίας επεσήμανε ότι, για να μπορούν να λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα οι ανασφάλιστοι Βορειοηπειρώτες υπερήλικες που λαμβάνουν κάποιο επίσης κάποιο επίδομα από την Αλβανία, μπορεί να γίνει συμψηφισμός του πολύ μικρότερου ποσού που τους χορηγείται από την Αλβανία με αυτό που λαμβάνουν από το ελληνικό Κράτος. Την ίδια δυνατότητα συμψηφισμού ζήτησε και για τις περιπτώσεις Βορειοηπειρωτών οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα και λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση λόγω ποσοστού αναπηρίας ενώ παίρνουν και κάποιο μικρό επίδομα από τη γειτονική χώρα.

Τόνισε, τέλος, ότι η χορήγηση του προνοιακού επιδόματος πρέπει να περιλαμβάνει και τους υπερήλικες ομογενείς που ζουν στη Βόρεια Ήπειρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου