Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Μάριος Κάτσης: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στη Θεσπρωτία


Στα πλαίσια των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για την στήριξη του δημόσιου αγαθού της Υγείας δρομολογούνται παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν έμπρακτα τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και μεταρρυθμίζουν προοδευτικά τον ευαίσθητο αυτό χώρο που απαξιώθηκε συστηματικά τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά το νομό μας, τη Θεσπρωτία, ύστερα από διαβούλευση και συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι:


Υπεγράφη στις 15/12/2015, η σύμβαση του ΕΚΑΒ για την προμήθεια, μεταξύ άλλων, 11 ασθενοφόρων οχημάτων στην Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Ηπείρου. Με το ξεπάγωμα του διαγωνισμού αυτού, ενισχύονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προνοσοκομειακής περίθαλψης και η ασφαλής διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία της Ηπείρου. Σε δεύτερο χρόνο, θα προχωρήσει η κατανομή τους στους επιμέρους Νομούς, βάσει υπηρεσιακών αναγκών, στις οποίες η Θεσπρωτία έχει αναγκαιότητα ενόψει και της παραλαβής του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Συστεγάζεται το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας με την μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας, στο χώρο του Κέντρου Υγείας. Η 6η ΥΠΕ, έχει ήδη δρομολογήσει την διαδικασία και αφού διευθετηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Με την υλοποίηση του πάγιου αυτού αιτήματος των συμπολιτών μας, οι πρωτοβάθμιες δομές Υγείας του Νομού γίνονται αποτελεσματικότερες καθώς θα λειτουργούν συμπληρωματικά η μία προς την άλλη και μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών με άσκοπες μετακινήσεις.

Μεταφέρεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Θεσπρωτίας από ιδιόκτητο μισθωμένο κτήριο, σε δημόσιο κτήριο και συγκεκριμένα στο ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας στο Λαδοχώρι. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται πολύτιμοι οικονομικοί πόροι από άσκοπες σπατάλες, με γνώμονα αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον.

Μεταφέρεται από την προσεχή εβδομάδα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, και η Διοικητική Υπηρεσία στη σύγχρονη, ολοκληρωμένη πλέον, ανακαινισμένη παλαιά πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών. Άμεσα επίκειται και η μεταφορά της Καρδιολογικής Κλινικής. Με αυτόν τον τρόπο οι χρονίως πάσχοντες συμπολίτες μας θα τύχουν της περίθαλψης που τους αξίζει και αξιοποιείται πλήρως η ανακαινισμένη πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών.

Η προσπάθεια αυτή, που στόχο έχει την ενίσχυση των δομών Υγείας, την καλύτερη περίθαλψη των ασθενών και τον εξορθολογισμό από σπατάλες του συστήματος υγείας, δεν σταματά εδώ. Σε γενικότερο πλαίσιο, αναθεωρήθηκε ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Φιλιατών με επιπλέον 650.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Η προμήθεια εξοπλισμών και ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού πλέον άλλαξε και γίνεται με νέο ηλεκτρονικό και διαφανές σύστημα. 

Η κυβέρνηση εργάζεται σταθερά με λελογισμένα βήματα , ακόμα και μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, να στηρίξει έμπρακτα σημαντικές δομές του κοινωνικού κράτους που για χρόνια είχαν περιφρονηθεί, όπως αυτό του δημοσίου αγαθού της υγείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου