Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩN ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΑΡΤΑΣ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Η κυβερνητική πολιτική, σε πλήρη συμπόρευση με τις υποδείξεις των λεγόμενων θεσμών, έχει στοχοποιήσει σε κάθε επίπεδο τους εργαζόμενους. Το ασφαλιστικό σύστημα διαλύεται, οι συντάξεις καρατομούνται, οι πλειστηριασμοί έρχονται, ο πλούτος της χώρας ξεπουλιέται. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι αυξάνουν μέρα με την μέρα την φτώχια και την ανεργία. 

Σε αυτά τα πλαίσια, στοχοποιείται και η μισθοδοσία μας. Η κυβέρνηση, με μεταμεσονύκτια τροπολογία μεταξύ Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (κατά τη συνήθη αντιδημοκρατική τακτική των μνημονιακών κυβερνήσεων), καταργεί την καταβολή της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια και την παραπέμπει στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Περιφερειών, που θα τροφοδοτούνται κατά το δοκούν από το κεντρικό κράτος, την στιγμή που οι Περιφέρειες και οι Δήμοι λειτουργούν με δεσμευμένα τα ταμειακά τους διαθέσιμα και την στιγμή που έχουν δημιουργηθεί πλείστα όσα προβλήματα στους Δήμους, λόγω της μείωσης των ΚΑΠ, πάνω από 60% τα τελευταία χρόνια. 

Η ρύθμιση αυτή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στην λειτουργία των Περιφερειών της χώρας και στην εξυπηρέτηση του πολίτη, με νέους φόρους και χαράτσια. 

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ. Δεν θα ανεχθούμε οι μισθοί μας να μείνουν στον αέρα. Δεν θα δεχτούμε καμία αλλαγή στην καταβολή της μισθοδοσίας μας, δεν θα επιτρέψουμε τη δέσμευσή της από τρίτους. 

· ΟΧΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 

· ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 

Το ίδιο έχουν αποφασίσει και τα 13 Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας, αλλά και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ. Π. Ε.), στο πρόσφατο Συνέδριό της στην Λευκάδα. 

Με ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΥΑΠΕ), έχει προκηρυχθεί: 

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΣΤΙΣ 12.00 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ και με άλλες κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα 

Στα πλαίσια αυτά, οι Σύλλογοί μας προβαίνουν την ίδια μέρα σε απεργιακή περιφρούρηση, με κατάληψη των κτιρίων των Περιφερειακών Ενοτήτων. 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ 

ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ -ΔΝΤ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου